Szerintetek mi bajom, és mit tegyek ellene?
talán szociális fóbia? félelem ismeretlen emberektől, hogy mit fognak rólad gondolni, mit fogsz tudni neki mondani stb
amúgy én is ilyen avgyok, össze vissza beszélek, és nevetek, pedig csak próbálom vhogy magam oldani, és amikor vége mindig elcsodálkozok higy vajon ezt miért csináltam, mi bajom van stb, és nekem azt mondták, hogy szociális fóbia:S
Minimum egy évig kell szedni, utána el lehet hagyni, ha a pszichiáter ezt javasolja. (Vagyis nem szeded életed végéig.) Azért írtam ezt, mert ez egy gyógyszerrel viszonylag könnyen kezelhető betegség, másik megoldásnak pedig a pszichoterápia van ott, ami alkalmanként 5-8k.
Antidepresszánst csak pszichiáter írhat, receptre lehet venni. Vannak nyugtató teakeverékek, vagy Valeriana drazsé, ami recept nélküli gyógynövényes nyugatató dolog, ki lehet próbálni, de mivel nem folyamatosan vagy ideges, hanem konkrét helyzetekben tör rád, nem hiszem, hogy sokat használnának.
Ja, pár dolgot kihagytam. Az antidepresszánsnak lehet mellékhatása, ahogy minden más gyógszernek is, nálam mondjuk pont nem volt, de emberfüggő.
Azzal, hogy "erőlteted" az olyan helyzeteket, amelyektől rosszul vagy, elvileg lehet javítani rajta, egy bizonyos szintig akaraterő kérdése ez is. Csak én tényleg azért írtam a gyógyszeres megoldást, mert ebben a helyzetben ez a legegyszerűbb megoldás talán (és nem azért, mert olyan nagyon gyógyszerpárti vagyok, más betegségek esetén egyáltalán nem támogatom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!