Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet olyan, hogy borderline...

Lehet olyan, hogy borderline embernek nincs lelkiismerete?

Figyelt kérdés
Ha feltesszük, hogy nem antiszociális, mert kizáró okok vannak. Pl tud szeretni. Depressziós, nagyon durván. Szorongásos betegsége is van.

2019. aug. 19. 14:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Beszélgettem terapeutával akinek volt egy borderline nő páciense és csinált egy gyilkossági kísérletet de azt mondta hogy nem bánta meg. Mélyebb fázisban lehet egy borderlinenak csökkentett empátia tehát ilyenkor a lelki ismeret és az együttérzés hiánya állhat fenn. Egyes antiszociális személyek viselkedhetnek borderlineosan és lehet társ zavar is náluk. Annyi a különbség a kettő személyiségzavar között hogy a borderline tud kötődni, van empata képessége de az antiszociális személyiség nem tud,képtelen rá.
2019. aug. 19. 16:12
 2/13 anonim ***** válasza:
De. Egy nárcisztikus lehet depressziós,pánikbeteg. Azért alakul ki náluk mert nem tud megfelelő,elegendő figyelmet bebiztosítani saját magának. A depresszió lehet társ zavar is náluk. Ahogyan alkoholizmus és drogfüggőség. Kialakíthatnak a pszichopaták is társ zavarokat mint depresszió,pánikbetegség,alkoholizmus.
2019. aug. 19. 16:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Soha nem volt lelkifurdalásom. Depressziós csak 9 éve vagyok kb. Borderline diagnózissal. Tudok kötődni, meghalnék az idealizált emberem nélkül.
2019. aug. 19. 16:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Bordi vagyok én is. Állandóan furdal a lelkiismeret kb.mindenért, hogy minden rossz miattam van, bennem van a hiba, én csinálok rosszul mindent. Állandóan sírok, és mély depresszióban vagyok, de segítségre nem számíthatok.
2019. aug. 21. 18:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Nárcisztikus borderline: idealizál, ok nélkül kötődik és közben semmi lelkiismerete sincs.
2019. aug. 23. 08:53
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz lelkiismeret alatt?

Hazudsz, manipulálsz, lopsz, ha csaláson kapnak nem érdekel, ha valaki szenved akkor kíváncsiságból érzéketlenül végignézed... ilyesmire gondolsz?

Vagy arra, hogy kiüresedettnek érzed magad és érzelmeid nincsenek ezért nem tudsz együtt érezni más örömével, fájdalmával, az sem hatna meg, ha valaki a szemed láttára kiugrana az ablakon a 10 emeletről...?

2019. aug. 23. 15:35
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok nárcisz. Nincs önbizalmam/önbecsülésem.

Lelkiismeret teljes hiánya áll fenn. Utolsó: mind a kettő

2019. aug. 23. 18:50
 8/13 anonim ***** válasza:
56%

Az antiszociális személyiségzavarosok narcisztikusak.

https://www.youtube.com/watch?v=6dv8zJiggBs

A narcisztikusoknak van lelkiismerete, ez különbözteti meg őket a szociopatáktól és pszichopatáktól.

Utóbbiak ugyanúgy különlegesnek, felsőbb rendűnek tartják magukat másoknál, úgy gondolják rájuk nem vonatkoznak a szabályok, csak az ő igényeik fontosak... stb.

Egy embernek több fajta személyiségzavara is lehet, bár ilyenkor legtöbbször a 'nem meghatározott személyiségzavart' szokták adni diagnózisként (a kevert tünetek miatt).

Ennek a lánynak pl. borderline és antiszociális személyiségzavara is van és jól be is mutatja, hogy mi az az antiszociális személyiségzavar, ahogyan ő éli meg:

https://www.youtube.com/watch?v=J3TrhByi0MA

Természetesen ez egyáltalán nem jelenti azt, Kérdező, hogy te több személyiségzavarban szenvednél. Érdektelenséget és az empátia hiányát súlyos depresszió is okozhatja. 18 éves kor előtt elszenvedett traumák hatására is elnémulhatnak ezek az érzések, mert nem tudnál velük megbirkózni és az agyad így kompenzál. Ha jársz terápiára legjobb lenne, ha beszélnél erről a terapeutáddal.

2019. aug. 23. 19:40
 9/13 anonim ***** válasza:
#8 bocsi, rosszul emlékeztem és nem borderline, hanem disszociatív személyiségzavara (+ antiszociális személyiségzavara) van a lánynak a videóban, akit linkeltem.
2019. aug. 23. 19:45
 10/13 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nincs lelkiismeretem/bűntudatom. Ez tuti ASPD is
2019. aug. 23. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!