Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy a szünetben...

Mit tegyek, hogy a szünetben ne legyek depressziós? Hogyan találtak célt és értelmet a napjaimnak, hogy ne folyjon el az időm?

Figyelt kérdés

Még tanulok és dolgozom mellette (tanárként). Most ugye nyári szünet van mindkét helyen (egyetemen és suliban is).

Azt vettem észre, hogy hiába találkozom hetente 1-2 ismerőssel, kezdek depressziós lenni.

Azt érzem, hogy értelmetlenek a napjaim, csak úgy elfolynak (házi munkát megcsinálom, bevásárolok, aztán semmi produktívat nem csinálok. Hetente 1-2 ismerőssel találkozom néha, az se rendszeres. De ha többet találkoznánk, nekem az már sok lenne. Volt olyan is, onnan tudom.)

A hangulatom nyomott, kb. kezdődő depresszió lehet. Késő kelek, este nem tudok aludni. Fáradtnak érzem magam. Most nem találok célt, amin dolgozhatnék.

Akik azzal jönnek, hogy jaj de jó lenne nyári szünet, azoknak mondom, hogy tanév közben meg két műszakot nyomok: tanulok + dolgozom. Ha nyáron is beleállnék dolgozni, az kicsinálna. Tavaly azt tettem és tanév közben éreztem a hatását.

2019. aug. 4. 09:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanulás, kirándulás, sport? Nekem ugyanerre a problémára ezek váltak be. :)
2019. aug. 4. 09:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Sok mindent tehetsz.

Kezdj e tanulni valamit, ami érdekel vagy/és szükséges - itt elsösorban nyelvre gondolok, mert az a legtöbb embernek hiányzik, de szükséges.

Másrészt sportolhatsz rendszeresen, az intenzív mozgás kifejezetten jót tesz, föleg, ha a szabadban végzed.

Keress nyári, fizikai munkát, az szintén helyreállítja az egyensúlyodat, emellett kipihened az év többi részében végzett szellemi munkát is.

2019. aug. 4. 10:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Elkezdheted tanulni a következő félév anyagát, és akkor ősszel talán könnyebb dolgod lesz. De, ha már fél lábbal vagy a depresszióban, nem hiszem hogy önmagában egy cél segítene. Egy pszichológus viszont talán igen.
2019. aug. 4. 22:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést de amikor ilyeneket ajánlgatnak, hogy tanulj meg sportolj meg stbstb a hátamin futkos a hideg. Többször jöttem már ki mély depresszióból de még a jobb napjaimon se voltam erre képes. Ilyenkor azt a leheletnyi elengiámat arra használtam, hogy ne egyen meg a lakásban a kosz. Egy depressziósnak néha még levegőt vennie is nehéz... Pszichiáter... pszichológus.... ezek segítenek... de az, hogy futok 5 kört még soha nem segített, sőt ellenkezőleg.... meg majd biztos a kérdezőnek munka meg tanulás mellett még sportolni lesz ideje.... főleg, hogy folyton fáradt....

Meg fizikai munka .... agyam elszáll komolyan ....

Kedves kérdező, szakember!

2019. aug. 14. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!