Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A párom (20/F) depressziós,...

A párom (20/F) depressziós, öngyilkosságról beszél, hogyan segítsek rajta?

Figyelt kérdés

A párom egy ideje nem érdeklődik semmi iránt, elkeseredett és kilátástalannak látja a helyzetét. Ami eddig örömet okozott neki az már egy ideje nem érdekli. Mostanában egyre többet beszél nekem az öngyilkosságról. Nemrég azt mondta, hogy azon agyalt, hogy amíg én távol vagyok otthoról, addig ő felakasztja magát. Azt is mondta, hogy már a végrendeletet is megírta. Hiába szeretgetem, hiába teszek meg mindent neki és próbálok vele beszélgetni, sajnos többet nem tudok tenni, mert én is depresszióval küzdök.

Mondtam neki, hogy maradjon itthon a munkából és menjünk el együtt a pszichiátriára, hogy kiderüljön milyen fajta depressziója van és hogy hogyan lehetne rajta segíten. Persze nem akar segítséget. Nem tudom már mitévő legyek, mert lassan én is beleőrülök ebbe, hisz sajnos én sem vagyok mentálisan egészséges, emellett pánikbeteg is vagyok és testileg is folyton betegeskedek. Valakinek vmi ötlet?

2019. júl. 25. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

remélem, hogy itt találsz segítséget:

[link]

2019. júl. 25. 18:44
 2/10 anonim ***** válasza:
14%
Beszelj vele arrol hogy menjen pszichologushoz. Viszont az furcsa hogy beszel neked az ongyilkossagrol,akik ezt akarjak elkovetni azok ezt nem mondogatjak senkinek. Kapna egy nagy pofot amiert olyanokkal bosszant ha elmesz megoli magat! Ez szemetseg tole hogy nincs rad tekintettel, elmesz dolgozni es aggodsz hogy meghalt e mert egy bamba..rugd ki de elotte verd szajba
2019. júl. 25. 18:53
 3/10 anonim ***** válasza:
29%

Ha nem hajlandó dokihoz menni, hívj rá mentőt, és kamuzd be nekik, hogy ön és közveszélyes!

Nyomorult alak...lehet tudni mitől ilyen, ha van melója, csaja, és fiatal?

2019. júl. 25. 19:02
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Nézz a szemébe,és mond meg neki,hogy vagy elmegy pszichológushoz,vagy elfelejthed téged. Ennyi. Sajnos ha nem megy el szakemberhez,akkor elöbb-utóbb felköti magát,és az szarabb lesz. Ha megfogadod a tanácsomat,akkor még ma elmonthatod neki,és ha úgy alakul,már holnap kivághatod.
2019. júl. 25. 19:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyébkent tényleg valami más baja is van, mert eddig mindig csak mások megöléséről "álmodozott". Nagyon jó életünk lehetne, hisz ilyen fiatalon saját házam van amiben együtt lakunk és jókat eszünk, iszunk. Nem kell aggódnunk a pénz miatt sem. Nem tudom miért ilyen. Én még az "asszony" kötelességeimet is ellátom. (Főzök, mosok, takarítok, szexelek, mindent amit kell ellátok.)
2019. júl. 25. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

Hát,ez súlyos. Akkor inkább hagyd ezt a pszichológiai dolgot,és a holnapi napot kezdd azzal,hogy kivágod,és minden kapcsolatot megszakítasz vele.

Te nem félsz egy ilyen alakkal egy házban lakni?!

2019. júl. 25. 19:14
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező!

Az a helyzet,hogy aki az öngyilkossággal fenyegetőzik,az többnyire nem teszi meg!

A feléd irányuló fenyegetőzés tipikus érzelmi zsarolás!Ez pedig nem a szeretetről szól!

Sajnálnám ha tönkremennél,mindenképpen ott kell hagyni!

Mentsd magad amíg nem késő!

2019. júl. 25. 19:45
 8/10 anonim ***** válasza:
20%
A valódi öngyilkos nem beszél róla. Aki beszél róla, az csak fel akarja hívni magára a figyelmet, de nem akar meghalni.
2019. júl. 25. 20:30
 9/10 anonim ***** válasza:
90%

Nagy tévedés, hogy aki beszél róla, az nen teszi meg. Ha ignorálják, akkor simán megteheti. Nem mindenki olyan típus, hogy magában tartja a problémáit.

A párodnak, kérdező, pedig egyértelműen az orvosi ellátás lenne a megoldás. Ennyi. Nincs más, ezt be kell látnia.

2019. júl. 25. 21:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia, a depressziósok nem érzik a szeretetet, nem érzik úgy, hogy értékesek lennének.

Hívhatsz mentőt hozzá, mint öngyilkosjelölthöz.

2019. júl. 26. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!