A párom (20/F) depressziós, öngyilkosságról beszél, hogyan segítsek rajta?
A párom egy ideje nem érdeklődik semmi iránt, elkeseredett és kilátástalannak látja a helyzetét. Ami eddig örömet okozott neki az már egy ideje nem érdekli. Mostanában egyre többet beszél nekem az öngyilkosságról. Nemrég azt mondta, hogy azon agyalt, hogy amíg én távol vagyok otthoról, addig ő felakasztja magát. Azt is mondta, hogy már a végrendeletet is megírta. Hiába szeretgetem, hiába teszek meg mindent neki és próbálok vele beszélgetni, sajnos többet nem tudok tenni, mert én is depresszióval küzdök.
Mondtam neki, hogy maradjon itthon a munkából és menjünk el együtt a pszichiátriára, hogy kiderüljön milyen fajta depressziója van és hogy hogyan lehetne rajta segíten. Persze nem akar segítséget. Nem tudom már mitévő legyek, mert lassan én is beleőrülök ebbe, hisz sajnos én sem vagyok mentálisan egészséges, emellett pánikbeteg is vagyok és testileg is folyton betegeskedek. Valakinek vmi ötlet?
Ha nem hajlandó dokihoz menni, hívj rá mentőt, és kamuzd be nekik, hogy ön és közveszélyes!
Nyomorult alak...lehet tudni mitől ilyen, ha van melója, csaja, és fiatal?
Hát,ez súlyos. Akkor inkább hagyd ezt a pszichológiai dolgot,és a holnapi napot kezdd azzal,hogy kivágod,és minden kapcsolatot megszakítasz vele.
Te nem félsz egy ilyen alakkal egy házban lakni?!
Kedves Kérdező!
Az a helyzet,hogy aki az öngyilkossággal fenyegetőzik,az többnyire nem teszi meg!
A feléd irányuló fenyegetőzés tipikus érzelmi zsarolás!Ez pedig nem a szeretetről szól!
Sajnálnám ha tönkremennél,mindenképpen ott kell hagyni!
Mentsd magad amíg nem késő!
Nagy tévedés, hogy aki beszél róla, az nen teszi meg. Ha ignorálják, akkor simán megteheti. Nem mindenki olyan típus, hogy magában tartja a problémáit.
A párodnak, kérdező, pedig egyértelműen az orvosi ellátás lenne a megoldás. Ennyi. Nincs más, ezt be kell látnia.
Szia, a depressziósok nem érzik a szeretetet, nem érzik úgy, hogy értékesek lennének.
Hívhatsz mentőt hozzá, mint öngyilkosjelölthöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!