Miért nem kaptam még el egy náthát se a télen?
Tudom, kicsit idétlenül hangzik és örüljek neki...de elgondolkodtatott. Minden évben, amióta tudom az eszem, jön az ősz és én náthás leszek, minimum. Egy tél alatt átlagosan 2-3 náthát szoktam letudni. Köhögéssel párosulva általában. Köhögésből minimum 2 kört futok. Tavalyi téllel (2016-ban) elkaptam a köhögést és a náthát és minimum másfél hónapig ki se tudtam belőle mászni. 3 kört nyomtam le egymás után.
Most meg itt köhög mellettem a férjem egy hónapja és nem kapom el, pedig az szokott az első lenni, hogy elkapom. Ő volt már náthás is, tegnap előtt azt hittem, megfázom, mert hasonló körülmények között ez szokott történni, és semmi. Valami kis betegsége is volt a férjemnek és azt se kaptam el....pedig el szoktam.
Tapasztalt már valaki ilyet? Pedig nem csinálok semmit másképp....valahogy mégiscsak erősebb lenne az immunrendszerem?
Én meg ilyenkor sose leszek beteg, amikor mindenki beteg körülöttem, meg járvány vagy, stb.
Csak akkor, amikor nincs semmi, és senki sem beteg :D
Én sem értem :)
Én mindig ősszel kapom el, néhány nap alatt átesek rajta, aztán megint pár napot köhögök. Télen, ha nem mászkálok a hidegben alulöltözve, sose betegszek meg.
Remélem az egészséges immunrendszer az oka, ezért is megéri egészségesen enni :)
Ennyire ne bízd el magad, mert lehet, hogy épp fordítva van, mint gondolnád. Történtesen annyira le lehet gyengülve a szervezeted, hogy már észre sem veszi a "betolakodókat". Kijöhet simán a nátha nem kevés csúszással. Persze ez extrém eset, így nem modom, hogy ez a helyzet, csak hogy előfordulhat.
Alternatív verzió, hogy már annyiszor voltál beteg, hogy esélye sincs az immunrendszereddel szemben a fertőzésnek, mert rögtön ledarálja :)
Ez jó, utolsó:D
Nem Magyarországon lakom, hallottam, hogy nincs nagyon tél otthon. Itt viszont egész normális tél van, örülök is neki, mert talán így nem csúszik el a tavaszba.
Voltak rendesen hidegek, most is hideg van és esett is a hó.
Jó lenne, ha annyit kéne a betegségek ellen tennünk, hogy legyengítjük a szervezetet és már nem is akarják a testünket:D
Jaj, még ha úgy is működne de jó lenne :D
Akkor jelentkeznek a tüneteid, amikor a szervezeted elkezdi támadni a fertőzést. Pl. ha megfázástól folyik az orrod, abban elpusztult fehérvérsejtek és baktériumok ürülnek általában.
Ha a szervezeted egyáltalán nem veszi észre a betolakodókat, akkor azok tök csendben zabálják le a szervezeted és addig nem is fog feltűnni, míg nem csinálnak egy hatalmas gyulladást mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!