Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy lehet hogy én nem vagyok...

Hogy lehet hogy én nem vagyok HPV-s, de a párom az?

Figyelt kérdés

Mindketten voltunk szűrésen (más-más klinikán), én személy szerint egy elég drága budapesti magánklinikán, és 10 nap elteltével megkaptam a "HPV DNS negatív" teszt eredményt.

Barátnőm pár napra rá kapta meg a "HPV DNS pozitív" eredményt HPV 6-ra és 11-re.

Kérdés, hogy lehetséges hogy nekem negatív lett, neki pedig pozitív? Lehetséges ez?

2017. máj. 22. 19:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Persze. A hpv a sejtekben akár évtizedekig lappanghat. Olyankor nem fertőz. Aztán elég egy legyengült immunállapot, és elő is jön.

Ráadásul a nőknél beépül a dns-be, míg a férfiaknál anatómiai okokból hamarabb legyűri az immunrendszer.

2017. máj. 22. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!