Fájdalmatlan nyirokcsomó megnagyobbodások csak lymphomára utalhatnak?
Szia!
Köszönöm az érdeklődést!
Nem lymphoma,kivizsgálták(bár biopsziát nem vettek),semmi fertőzés és nem kórosak a csomók se.
Kedves Kérdező és érdeklődők!
20 éves vagyok, és a nyakamon egy nyirokcsomót fedeztem fel. A torkom fájt, leginkább nyeléskor jelentkezett a szuró érzés. Ahogy a fájlalt területre nyúltam, felfedeztem a csomót, ami akkor érzékeny volt, már azonban már fájdalmatlan. Nyaki UH mindkét oldalon szimmetrikusan elhelyezkedő két csomót látott, amit nyirokcsomónak detektáltak. Van rossz fogam, illetve a torkom még ma is néha mindkettő oldalon szúr, ami valamikor csak egy pillanatig tart, de van, hogy 1-2 percig elhúzódik. Csináltak vérvételt, amiben minden rendben volt, azonban enyhe pajzsmirigy túlműködésem van. Vesztemre utánakerestem neten, és rémisztő dolgokat találtam. Lehet ez limfóma? Jövőhéten mindenképpen szeretnék elmenni egy fül-orr-gégészeti magánrendelésre (elegem van a hónapokkal későbbi időpontokból). A háziorvosom szerint nagy valószínűséggel banális gyulladásom van, de nem tudok belenyugodni.
Szia!
Ez (ha nem is 100%) de biztos,hogy nem limfóma!
Nekem mint írtam,hónaljban lágyékban nyakon van több csomóm is,és semmi gyulladásom sincs,azonban az orvosom és a leletek azt állítják nem az.
Nálad ráadásul gyulladás is fenn áll,és attól az estek nagy részében bedagadnak.Úgyhogy ne aggódj! ;)
A nyakamon kb.8éve,a lágyékomban és a hónaljamban féléve.
Igen,ultrahanggal nézték csak meg.
Nyugodj meg,bár tudom mit érezhetsz,de teljesen felesleges az aggodalmad!:)
Szia!
Nekem meg a vérkép kórokozó elemzése pozitív lett. A leletet megnézettem egy labor szakorvossal is, aki konstatálta, hogy a közelmúltban a lelet szerint egy EBV vírusos fertőzésen estem át. Tünetmentesen zajlott az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!