Fájdalmatlan csomó a nyelv belsejében. Rák lehet?
1-2 napja fedeztem fel a nyelvem belsejében egy csomót. Kb akkora, mint egy feketebors, egyáltalán nem fáj, és a szájüregben nem találtam se vörös, se fehér foltot, se egyéb riasztó tünetet. Szemmel nem is lehet látni a csomót, csak akkor érzem, ha a fogam alatt elhúzom a nyelvem. Érzem, hogy bal oldalon ott van ez az apró, keményebb rész.
Korábban dohányoztam úgy 3 évig, de már abbahagytam. Most 27 éves vagyok. Elég stresszes életem van, édesanyám is rákban halt meg májusban, és a nyelvemen korábban voltak afták, de ez most most. Ilyen még nem volt. Lehet köze rákhoz? Mit gondoltok?
Ha zavar, idegesít, akkor mindenképpen menj el orvoshoz, hogy megnyugtasson...
Mellesleg megjegyzem, hogy remélhetőleg mindenkinek ott van(nak) az(ok) a "csomó(k)" (legalábbis nekem igen).
Most hogy így belegondolok, tényleg olyan mirigyszerű. Mint egy nagyobb nyálmirigy. De tényleg olyan kicsi és rugalmas, nem kőkemény.
Viszont az biztos, hogy nem kő... Nincsenek ezek a tünetek, amiket a cikkben leírnak. Igazából egyáltalán semmi tünet nincs. Csak úgy van.
Az első google találatot linkeltem be...
Nem is igazán olvastam el a cikket!
Nem a nyálkőre utaltam a válaszommal, hanem a nyálmirigyekre. Ezért is írtam, hogy remélhetőleg mindenkinek van ilyen.
De ahogy már mondtam, ha idegesít, menj el orvoshoz majd ő megnyugtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!