Én 175cm magas vagyok és 136kg jelenleg, a legutóbbi leletem az év elején volt ott az átlagnál magasabb volt a GOT, PGT vagy mi ami a májfunkció 67 volt. A többi lent?
Az lenen a kérdésem, hogy hogyan hozzam magam rendbe?
Eddig sok szemét kaját ettem. Kemény a hasfalam, puffadok és a jobb mellem (pasi vagyok) alatt ha dörzsölgetem kellemetlen érzés fog el.
Régebben epehólyaggal műtöttek.
A napokban sok szalonnát ettem kenyérrel, mert itthon nem volt más sajnos. Tegnap mexikói volt.
Az a kérdésem, hogy mi lehet a bajom illetve mit tegyek? Gondolom fogyni kell. Viszont engem ez a puffadásos-májfunkciós dolog nem hagy nyugodni. Mit tegyek?
Olvastam a Máriatövisről, hogy jót tesz a májnak.
Illetve gondolom sok zöldség kell, C-Vitamin.
GOT: 55
GPT: 67
Rosszul írtam. :)
GOT: 33
GPT: 76
GGT: 50
Oké, félreírtam most meg.
Napi 3 óra alvás...
SZÓVAL:
GOT: 33
GPT: 67
GGT: 50
Próbálj meg egészségesen étkezni. Ez azt takarja, hogy inkább többször egyél napjában kevesebbet, és olyat, ami nem zsíros és fűszeres, és figyelj oda, mennyi szénhidrátot eszel. Abból is inkább lassabb felszívódásúakat fogyassz (teljes kiőrlésű dolgok, zöldségfélék). Cukrot és fehér lisztet tartalmazó dolgokat legjobb lenne teljesen elhagynod. Dietetikus tudna segíteni, de ha utánaolvasol az inzulinrezisztenciában alkalmazott diétának, abból is sokat meg fogsz tudni arról, milyen módon étkezhetsz egészségesebben.
Emellett szükséges lenne rendszeres mozgás is, kezd apránként, akár annyival, hogy naponta sétálsz mondjuk egy órát.
A májat a zsíros és fűszeres ételek különösen megterhelik, illetve a hozzáadott fruktózt tartalmazók, ami szinte minden gyorskajában, üdítőben benne van. Kifejezetten születtek kutatások róla, hogy ez már fiatalkorban májbetegséghez vezet.
A májnak valóban jót tesz a máriatövis és az E-vitamin is bizonyos esetekben, de a legfontosabb, hogy az étkezésedet reformáld meg, mert anélkül semmilyen "bogyó" nem fog rendbe hozni.
Akkor sok zöldség, gyümölcs és hús, zsír nélkül, inkább párolva, nem fűszeresen, kenyér nuku.
Máriatövis, C-Vitamin jöhet.
Ez rendbe hozza?
És a jobb mellem alatt miért olyan érzékeny az akármim?
Ha ott dörzsölgetem elég kellemetlen meg ez a puffadás is. Valóban mindez elmúlik ha életmódot váltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!