Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Én 175cm magas vagyok és...

Én 175cm magas vagyok és 136kg jelenleg, a legutóbbi leletem az év elején volt ott az átlagnál magasabb volt a GOT, PGT vagy mi ami a májfunkció 67 volt. A többi lent?

Figyelt kérdés

Az lenen a kérdésem, hogy hogyan hozzam magam rendbe?

Eddig sok szemét kaját ettem. Kemény a hasfalam, puffadok és a jobb mellem (pasi vagyok) alatt ha dörzsölgetem kellemetlen érzés fog el.

Régebben epehólyaggal műtöttek.

A napokban sok szalonnát ettem kenyérrel, mert itthon nem volt más sajnos. Tegnap mexikói volt.

Az a kérdésem, hogy mi lehet a bajom illetve mit tegyek? Gondolom fogyni kell. Viszont engem ez a puffadásos-májfunkciós dolog nem hagy nyugodni. Mit tegyek?

Olvastam a Máriatövisről, hogy jót tesz a májnak.

Illetve gondolom sok zöldség kell, C-Vitamin.

2015. szept. 10. 12:41
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Piálni nem piálok, cigizni se cigizek.
2015. szept. 10. 12:42
 2/15 A kérdező kommentje:

GOT: 55

GPT: 67

2015. szept. 10. 12:44
 3/15 A kérdező kommentje:

Rosszul írtam. :)

GOT: 33

GPT: 76

GGT: 50

2015. szept. 10. 12:46
 4/15 A kérdező kommentje:

Oké, félreírtam most meg.

Napi 3 óra alvás...

SZÓVAL:

GOT: 33

GPT: 67

GGT: 50

2015. szept. 10. 12:47
 5/15 anonim ***** válasza:

Próbálj meg egészségesen étkezni. Ez azt takarja, hogy inkább többször egyél napjában kevesebbet, és olyat, ami nem zsíros és fűszeres, és figyelj oda, mennyi szénhidrátot eszel. Abból is inkább lassabb felszívódásúakat fogyassz (teljes kiőrlésű dolgok, zöldségfélék). Cukrot és fehér lisztet tartalmazó dolgokat legjobb lenne teljesen elhagynod. Dietetikus tudna segíteni, de ha utánaolvasol az inzulinrezisztenciában alkalmazott diétának, abból is sokat meg fogsz tudni arról, milyen módon étkezhetsz egészségesebben.

Emellett szükséges lenne rendszeres mozgás is, kezd apránként, akár annyival, hogy naponta sétálsz mondjuk egy órát.

A májat a zsíros és fűszeres ételek különösen megterhelik, illetve a hozzáadott fruktózt tartalmazók, ami szinte minden gyorskajában, üdítőben benne van. Kifejezetten születtek kutatások róla, hogy ez már fiatalkorban májbetegséghez vezet.

A májnak valóban jót tesz a máriatövis és az E-vitamin is bizonyos esetekben, de a legfontosabb, hogy az étkezésedet reformáld meg, mert anélkül semmilyen "bogyó" nem fog rendbe hozni.

2015. szept. 10. 12:52
 6/15 A kérdező kommentje:

Akkor sok zöldség, gyümölcs és hús, zsír nélkül, inkább párolva, nem fűszeresen, kenyér nuku.

Máriatövis, C-Vitamin jöhet.

Ez rendbe hozza?

2015. szept. 10. 12:55
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem igazán a kajára kell ráfogni úgy általában, hanem a mennyiségre és a kevés mozgásra (fizikai erőkifejtésre). Egy nagy test nagy gyomrát ki kell tölteni valamivel, hogy elmúljon az éhségérzet. Nem a kenyér és a szalonna a baj, hanem ezekből csak olyan keveset szabad enni, ami nem tölti meg a gyomrot, tehát kell mellé tenni savanyúkáposztát, céklát és hasonló kis energiatartalmú dolgot (meg persze a derékszíjat szorosra húzni). Régen a kubikosok is kenyeret meg szalonnát ettek, aztán mégsem volt elhízott közöttük, mert ledolgozták napi 8-10 óra alatt. Ha megéhezel, igyál meg 1-2 pohár vizet, híg meleg levest, cukor nélküli teát.
2015. szept. 10. 12:56
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha már shop.builderről linkelted be a másik kérdésedhez a raklapnyi vitamint, akkor már olvasgathatnál azon az oldalon... Kezdve a sárga kapszulával.
2015. szept. 10. 12:58
 9/15 A kérdező kommentje:

És a jobb mellem alatt miért olyan érzékeny az akármim?

Ha ott dörzsölgetem elég kellemetlen meg ez a puffadás is. Valóban mindez elmúlik ha életmódot váltok?

2015. szept. 10. 13:01
 10/15 anonim ***** válasza:
Most, ha a melled alatt dörzsölgetve kellemetlen, akkor ne dörzsölgesd, erre sokmindent nem lehet mondani, főleg látatlanul...
2015. szept. 10. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!