Mi lehet az oka a magas értékeknek?
Hali!
Nyáron nagy buli volt, és kb 2 hónap keresztül minden nap elég komoly alkoholt elfogyasztottam. Szeptemberben voltam laboron, és emelkedett volt a GOT, GBT, GGT. Az orvos felírt nekem egy hónapnyi legalon-t. Tegnap voltam megint vérvételen, lassan fél év telt el, alkoholt szinte alig fogyasztok, max két hetente egyszer. A GGT a normál szint alá csökkent, a GOT (48) nem változott, a GBT pedig a dublájára 106-ra emelkedett. Pár tizeddel magasabb lett a bilirubin, és a vas dupla felkiáltójeles lett 60,3 az előző laboron a normál értékek között volt.
Magamon semmit nem érzek, nem fáj semmim, csak ha csípőspaprikát eszek akkor görcsöl a hasam (ekkor a székletem is híg). Nem dohányzok, viszont minden nap kávézok, és megiszok egy-egy energiaitalt. Januártól fogyókúrázok, és fogytam 8 kilót kalória csökkentéssel, de szinte mindig éhes vagyok.
Ma megyek a háziorvoshoz, de gondoltam hátha valakinek van valami tapasztalat. Lehet rák? Epekő? Hepatitis? Állandó partnerem van már 6 éve, és elsők voltunk egymásnak.
Fiú vagyok, és azt is kihagytam, hogy az elmúlt hónapban rendszeresen ittam multivitaminos pezsgőtablettát, és néha vettem be mellé 60mg-os C vitamint, de de a multivitaminon nincs feltüntetett vas.
Időközben megjártam a háziorvost, és szabadságon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!