Lepedékes torok?
Figyelt kérdés
Szerda óta fehér egybefüggő lepedéket látunk a torkomon, a manduláimon nem látunk. Sárga, néhol barnás, legtöbbször átlátszó köpetem van, és van elég rendes köhögési ingerem. Házilag ezt a kórságot mivel kezelhetem? Lázam már nincs, szerda óta csak fekszem, másra nem is nagyon vagyok képes. Ha lázam nincs akkor kevés mozgástól izzadok.
Köszönöm szépen a segítséget!
2015. márc. 7. 18:05
1/13 anonim válasza:
Ha sárga és néha barnás a köpeted, akkor el kell menni a háziorvoshoz, mert arra már antibiotikum kell. Addig is gargalizálj sós vízzel, az szépen leviszi a gyulladást a torokról. Köhögésre igyál mézes hársfa, vagy bodzateát.
2/13 A kérdező kommentje:
1 hónap alatt 3 doboz antibiotikumot: azi sandoz, augmentin szedtem be, paxirasol, claritine, egifilin, elixirium, persze ezeket a megbetegedés függvényében kellett szednem :( és már fáj a gyomrom a sok gyógyszertől :( azért próbálnék házilag gyógyítani magam.
Köszönöm a választ!!!
2015. márc. 8. 09:01
3/13 anonim válasza:
Házi kezelés: méz, fokhagyma és egy korty pálinka.
4/13 anonim válasza:
Negro cukorka is hatásos a többi javasolt mellett, nekem legalábbis hatott a köhögési ingerre.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát!!!
2015. márc. 8. 18:03
7/13 A kérdező kommentje:
Csak muszáj vagyok elmenni a háziorvoshoz, mert igaz, hogy húzódott le a lepedékből a torkomon, de továbbra is kocsonyás, mindenféle sárga cuccot fújok ki az orromból. Ez lenne a legkevesebb, de most hajnalra az egész légcsövem fáj, ég, kapar, de olyan szinten, hogy legszívesebben kitépném. És végig fáj, elment a hangom is szinte a sok köhögéstől, plusz a nyelési vagy köhögési fájdalom kisugárzódik jobbra a mellkasomon is meg a hátamon is. Ma megyek orvoshoz, mert gyanús, hogy nem tüdőgyulladásom lesz-e, bár nem diagnosztizálom magam, de másra lassan nem tudok gondolni...
2015. márc. 9. 05:47
8/13 A kérdező kommentje:
Most őszintén, egy félrenyelt étel, amit nem tudok, hogy lement-e a torkomon vagy a tüdőmben landolt... az okozhat ilyen dolgokat? Nem emlékszem, hogy hova jutott az étel, mert el voltam foglalva a félrenyeléssel (kb 2,5 hónappal ezelőtt történt).
2015. márc. 9. 21:40
9/13 A kérdező kommentje:
Nyugodtan nézzetek hülyének, aminek akartok, de gondolom egy tüdőröntgen nem fog semmit mutatni és megnyugtatni az idegeimet is...
2015. márc. 9. 21:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!