Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hív fertőzött lehetek?

Hív fertőzött lehetek?

Figyelt kérdés

Van itt olyan, aki hív fertőzött? Nem érdekel sem a neve, sem, hogy hol lakik, csupán tanács kell. Sajnos egy lány gumi nélkül orálisan kielégített, és most rettegek a gondolattól, mi van, ha elkaptam. Tesztre nem merek elmenni, mert félek az igazságtól... 21 éves vagyok, fiatal. Nem tudom, mihez kezdhetnék, ha kiderülne az igazság. Vége lenne mindennek...

Nagy az esélye vajon, hogy elkaptam? Biztos...

2015. jan. 29. 19:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
23%
Menny adj vért,ott kiderül.
2015. jan. 29. 19:06
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
ennek 0 a valószínűsége
2015. jan. 29. 19:07
 3/19 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy így nem lehet elkapni, így csak a lány tudja elkapni a pasitól. De ennyi erővel mindenki mehetne tesztet csináltatni, szerintem nincs olyan ember a világon, aki mindig minden aktusnál óvszerrel védekezne (pláne nem orálnál). És nem rosszindulatból írom. Én pl. el nem tudom képzelni, hogy úgy cumizzak le valakit, hogy gumi van rajta... Persze, mindenki annyit kockáztat, amennyit akar :)
2015. jan. 29. 19:08
 4/19 A kérdező kommentje:
Azt mondjátok? Nagyon jó lenne. Egyszerűen átkozom azt az éjszakát. A lányt nem ismerem, csak tudom, hogy idősebb volt nálam. Hülye szilveszter... Hallottam, hogy nem olyan egyszerű átadni a hív vírust, de nem tudom, hogy mit gondoljak már.
2015. jan. 29. 19:09
 5/19 Takacs Laszlo 15 ***** válasza:
66%
Aki tulzottan fel attol hogy aids-es less aannak pszichologus kell.
2015. jan. 29. 19:10
 6/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem kéne fűvel fával szexelni, sem így, sem "rendesen" és akkor kevésbé kéne aggódni. :)
2015. jan. 29. 19:10
 7/19 anonim válasza:
Honnan tudtad meg hogy hív pozitív? Ki mondta? Tuti?
2015. jan. 29. 19:12
 8/19 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy nem tudom, hogy a partner fertőzött volt-e. Egyébként nem kefélek fűvel-fával. Nem vagyok csajozós típus, abszolút nem. Pont ezért kaptam az alkalmon... ő volt a 3. eddig.
2015. jan. 29. 19:16
 9/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt nagyon túlparázod.
2015. jan. 29. 19:26
 10/19 anonim ***** válasza:

Fordítva lenne esély, de akkor is kicsi:

"Az orális szex önmagában nem minősül különösebben kockázatosnak. Ugyanakkor feltétlenül szükséges az elővigyázatosság. Bár ma még mindig nem túlzottan szokásos - és lássuk be, néha kényelmetlen - de mindeképpen ajánlatos orális szexhez is óvszert használni. Ha HIV-fertőzött személlyel létesítesz orális kapcsolatot, akkor a személy nyála önmagában elhanyagolható mennyiségű vírust tartalmaz, ami nem fertőzőképes. Ugyanakkor az előváladék és az ondó nagy, fertőzőképes mennyiségben tartalmazhat vírust még akkor is, ha az adott személy szed gyógyszert, és a vírusmennyisége egyébként nagyon alacsony. A lenyelt ondó önmagában megint nem veszélyforrás, a HIV nagyon érzékeny, és a gyomornedvek azonnal elpusztítják.

DE! Az igazi veszélyforrás az, hogy ebben az esetben (szájba élvezés, ondó lenyelése) nem zárható ki, hogy a fertőzött ondó a nyálkahártyán, a szájüregben vagy a nyelőcsőben előforduló apró sebeken keresztül kerül át a szervezetedbe. Az ilyen sérülések nem kizárhatóak, sőt gyakoribbak, mint gondolnád. A fogínyvérzés gyakori jelenség: ez is veszélyforrás, hiszen nyílt sebnek minősül a szájüregben. Az orális szex során könnyen megsérül a torok nyálkahártyája, ami szintén utat nyithat a HIV-nek. Ezért javasolt ennek a gyakorlatnak az elkerülése: lehetőség szerint ne vedd a szádba és ne nyeld le olyan személy ondóját, akinek nem vagy biztos a HIV-státuszában."

2015. jan. 29. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!