Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha hozzáértem alvadt vérhez a...

Ha hozzáértem alvadt vérhez a WC ülőkén, lehetek HIV fertőzött?

Figyelt kérdés

A koleszom WC-jében azt hittem hogy az én vérem, mert éppen megjött, de aztán észrevettem hogy megszáradt vér. Az ujjamon nem volt seb, csak egy kis réteg horzsolás, ami begyógyult.

Utána lefertőtlenítettem a kezemet.

17/L

2013. nov. 19. 18:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

1. Te ráülsz nyilvános helyen a wc-re? Fúúúj!

2. Tudtommal az AIDS vírus levegőn hamar inaktiválódik, így a száradt vér nem fertőz. Pláne ha nem volt rajtad seb amivel hozzáérhettél. De ha nagyon aggódsz 6 hét múlva a teszt is mutat eredményt.

2013. nov. 19. 18:53
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

1: helyesen teszi, hogy ráül. A WC-kilincsen nagyságrendekkel több baktérium van, mint a WC-ülőkén, viszont akik nem ülnek rá, éppen azok azok, akik összehugyozzák az ülőkét. Anyukája megtanította annó, hogy ilyenkor a klotyó felett kell egyensúlyozni és tíz centiről beletalálni, csakhogy sajna, akárhogy tartod magad, az fröcsög, és utána szinte mindig cseppes lesz az ülőke. Sajnos. Úgyhogy nem ő a fúúúúj...

Kérdező: kizártnak tartom, hogy ettől AIDS-es lennél, de ha tesztelni akarod, 6 hét után menj vért adni :) azt tesztelik HIV-re, ki is értesítenek, ha bajod van, és még jót is tettél.

2013. nov. 19. 19:00
 3/12 anonim ***** válasza:

Kedves második: nem tudom hol élsz és ki tanított vizelni, de nem hinném, hogy a közvetlen wc ülőkére való ráülés elkerülésének egyetlen módja az lenne, hogy egyensúlyozunk fölötte. Erre én sem vagyok képes, soha nem is ment. Viszont lehet kapni ezer féle fertőtlenítőt és ülőke védőt, hogy nem pont az előtte valaki által összehugyozott ülőkére kelljen ráülni.

Szóval, de: fújj. És ez mostmár neked is szól.

2013. nov. 19. 19:14
 4/12 anonim ***** válasza:

Első, arra gondosan nem válaszoltál, hogy a WC kilincset is kesztyűben fogod-e csak meg, vagy esetleg lefertőtleníted mielőtt hozzányúlnál? Gyanítom, hogy nem, és gyanítom, hogy csak egy hisztis kis liba vagy, akinek a higiénia iránti igénye pont addig tart, hogy lefújogjon másokat hülyeségekért.

Tessék: [link]

Egyébiránt a kérdező koleszos. Ott is csak záros mennyiségű ember használ egy vécét, és gyanítom, azt a vécét gyakrabban takarítják (mivel kötelező), mint a ti otthoni klotyótokat.

2013. nov. 19. 19:18
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem szoktam közvetlenül ráülni a wcre, wc papírt szoktam lerakni.:)

Szóval akkor az az alvadt vér nem okozhat semmi gondot?

2013. nov. 19. 19:21
 6/12 A kérdező kommentje:
egyébként a seben pontosan mit szoktak ilyen esetekben érteni? vérzőt?
2013. nov. 19. 19:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Sebet. Ahol be tud jutni a holmi (azért nem kell hogy vérző vagy teljesen friss legyen, de a homoszexuálisok esetében a mikrosérülések ugye frissek, így náluk sokkal nagyobb esély van megkapni bármit). Mivel a te sebed már beszáradt, a vér, amibe nyúltál, már megalvadt, és Magyarországon amúgy se nagyon sok a HIV fertőzött, ezért én úgy gondolom, hogy nincs sok esély rá, de kizárni nehéz vizsgálat nélkül.
2013. nov. 19. 20:06
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor elmenjek majd vérvizsgálatra? A bőr-nemibeteg gondozóban lehet anonimként?
2013. nov. 19. 20:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Lehet anonimként, de ahogy írták, véradáskor is automatikus az ellenőrzés, aminek szólnak ha negatív az eredménye.
2013. nov. 19. 22:23
 10/12 A kérdező kommentje:
Ti a elmennétek a helyemben? Vagy túlságosan paranoiás vagyok?
2013. nov. 19. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!