Mi a leghatékonyabb a herpesz ellen?
Herpesz ellen a természet segítségével
A grapefruitmag kivonat laboratóriumilag is tesztelt módon, hatékonyan képes számos –beleértve a HSV-t is- vírust elpusztítani ezért mindenképpen érdemes próbálkozni vele. Ellentétben ugyanis a gyógyszerekkel, az alkalmazott dózisok többszörösénél sincsenek mellékhatásai. Ez esetben minimum 3x40 csepp alkalmazása javasolt, mint egyébként bármely más vírusfertőzés esetén is. Azt, hogy milyen mechanizmussal veszi fel a graipfruitmag kivonat a harcot a vírusok ellen még nem ismert, de valószínűleg több összetevő egymást segítő, szinergikus hatásáról van szó.
E mellett két másik fontos fegyver a C-vitamin és a Lizin nevű aminosav. A C-vitamin, a mellett, hogy az immunrendszer hatékonyságát növeli, fontos faktora a kötőszövet stabilitásának. A kötőszöveti rostelem közötti másodlagos kötések, ugyanis a C-vitamin segítségével jönnek létre. A kötőszöveti rostok egyik fő összetevője pedig a Lizin, melyet szervezetünk nem tud előállítani, tehát esszenciális aminosav, amit kívülről kell pótolnunk. A Lizin fontos tulajdonsága, hogy gátolja azoknak a fehérjebontó enzimeknek a működését, amit a vírus termeltet a sejttel, a kötőszövet feloldása érdekében. Épp ezért javasolt a Lizin alkalmazása a C-vitamin mellett minden vírusos megbetegedés esetén. Ez esetben 3-5-ször 1000 mg-1000 mg C-vitamin és Lizin adását szoktam javasolni.
Érdemes megjegyezni, hogy a tumorsejtek ugyanezt a mechanizmust használják növekedésük elősegítésére, illetve áttétképzésre. A Lizinnel nemrégen több magyar háziorvos bevonásával végeztek vizsgálatot herpeszes betegeken, mellyel egyértelműen javult a betegség lefolyása, ideje, mértéke. A dolog tehát nem csak kémcsőben működik.
A fentiek alapján látható, hogy nem csak egy fegyver van ennek a kellemetlen kórnak a leküzdésére, érdemes tehát bevetni a természet trükkjeit, és ki tudja, lehet, hogy meglepődünk milyen hatékonyak is lehetnek azok.
Dr. Gulyás Tamás
Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
A 2-vel előttem szólónak köszönöm a hozzászólását. Sajnos nekem is elég gyakran van herpeszem, így hát volt alkalmam kipróbálni a sósborszeszt is eddig nekem ez a legjobb. Pedig próbálkoztam többféle krémmel, borogatással, arcszesszel, fogkrémmel szinte mindennel ez eddig a legjobb. Egy nap alatt elszárítja, azon az egy napon is alig észrevehetően látszik. Csak ajánlani tudom. Mielőbbi gyógyulást mindenkinek!
Üdv: Julius Caesar
Én homeopátiás gyógyszert szedtem rá, de nem hatott semmit.
A sósborszesz nem csípi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!