Nagy vszínűséggel Afrika közelsége miatt + a rengeteg illegális bevándorló miatt zárós határidőn belül Magyarországra is a vírus. Én már napok óta rettegek. :(
Afrika közelsége? Attól, hogy a térképen öt centi, a valóságban több ám. Rengeteg illegális bevándorló? Maximum balkánról, de szegény sierra leone-iek nem tudnak csak úgy illegálisan bebattyogni Letenyénél. Sokkal nagyobb fenntartással kezeld a médiát. Rengeteg járvány van a világban máskor is, de az ebolának olyan jól hirdethető, félelmetesen csengő neve van, hogy remekül el lehet vele adni tv-műsorokat, újság-címlapokat stb. világszerte. Így tehát az összes nagy tv-csatorna ott áll a "halál torkában ", és "halált megvető bátorsággal" tudósítja nézőit és olvasóit a történésekről, miközben kezét dörzsöli az újabb halálesetkor: nagyobb hír, nagyobb pánik, nagyobb példányszám.
Reális esély nincs rá, hogy hétköznapi, civil ember főleg Magyarországon megbetegedjen.
2014. aug. 17. 16:58
12/25 anonim válasza:
nem izgat a dolog
egyrészt nagyon minimális az esélye h idejusson másrészt attól nem lesz jobb ha ezen agyalok.
2014. aug. 17. 17:01
13/25 anonim válasza:
Valamibe úgyis meg kell halni ha pont ez lesz így jártam. Egyébként kevés esélye van mivel most tudnak a járványról így a reptereken fokozott az óvatosság az Afrikából érkezőkkel szemben.
2014. aug. 17. 17:03
14/25 anonim válasza:
Nem megyek azokba az országokba, ahol a járvány tombol, így mitől félnék.
A,úgyis csak testváladékkal terjed a kór, megfelelő higiéniát be kell tartani. Minden egyéb más betegséget is elkaphatsz, ami szintén halálos lehet, csak most ezzel keltik a pánikot.
2 éve világvége pánik volt, azután bolygó ütközés, minden nap olvashatunk valamit amitől félhetünk, nem lehet örökké rettegésben élni.
2014. aug. 17. 17:04
15/25 anonim válasza:
Nagy röhej ez az ebola pánikkeltés, és sok buta meg még parázik is tőle. Pedig ha tudnák, hogy Európa számos országának komolya laboratóriumában évek óta ott van az ebola vírus, sőt a pestis vírus is, akkor még jobban paráznának..Tényleg van valakinek erre ideje, hogy ebola miatt hisztizzen? Többen halnak meg influenzában mint ebolában.
2014. aug. 17. 18:15
16/25 anonim válasza:
Szerintem Magyarország jelenleg nem túl vonzó célpont az illegális bevándorlóknak. Vannak sokkal reálisabb okok félni.
2014. aug. 20. 21:45
17/25 anonim válasza:
ugy gondolom,nem feltetlen ostobäk akik felnek es nehäny mäs hozzäszoläsbol is azt szüröm le hogy lenezik azokat akik esetleg felnek,szerintem nem kene mert mindenkinek " szive joga" felni vagy sem! Egyebkent a pänik valoban nem segit,ugyanakkor bizonyos felelem bennem is ott van pl ha felülök a nemzetközi vonatra ahol mindenfele näcioval talälkozom
2014. aug. 21. 23:44
18/25 anonim válasza:
A maláriától félsz? A cunamitól félsz? A sárlavinától félsz? A tornádótól félsz? Az erdőtűztől félsz? Az éhínségtől félsz? Az AIDS-től félsz?
2014. aug. 22. 10:10
19/25 anonim válasza:
Én is félek egy picit,de ne félj. Afrika nagyon messze van. Meg már mindenki felkészült. Meg nagyon csekély az esélye annak,hogy Magyarországra is bejut. Meg Magyarország higénikusabb,mint Afrika. Szóval nem kell félni.
2014. aug. 24. 15:29
20/25 A kérdező kommentje:
De most kiderült, hogy Kongóban amit ebolának hittek az nem is az, hanem egy új és ismeretlen betegség. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!