Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A vastagbél polipokat ki...

A vastagbél polipokat ki lehet e irtani természetes úton?

Figyelt kérdés
Gyógyteára vagy táplálékra gondoltam,
2010. jan. 9. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudok róla.
2010. jan. 9. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha egy illető tudja, hogy vastagbélpolipja van, akkor gondolom, volt orvosnál, és ott derült ki. Szóval az orvostól kell megkérdezni.

Egyébként ezt találtam az első oldalon, amit kiadott a google:

"A vastagbélen, végbélen lévő polipokat általában eltávolítják, mivel az a tapasztalat, hogy ezáltal jelentősen csökken az illetőnél a vastagbél daganat kockázata. Ez legtöbbször a kolonoszkópia alkalmával elvégezhető. A beavatkozás úgy történik, hogy a kolonoszkóp végére egy dróthurkot erősítenek. A megfelelő helyre juttatott kolonoszkóp szerint a látott kép alapján a hurokkal körülveszik a polip alapját. A szorosra húzott hurkon elektromos áramot vezetnek át, amely „leégeti”, kauterizálja a polipot. Így az vérzésmentesen eltávolítható. A beavatkozás csak minimális diszkomforttal jár, és a beteg általában már aznap hazamehet. Ritkán, ha a polip igen nagyméretű, akkor hagyományos hasi műtét útján lehet csak eltávolítani."

forrás: egeszsegkalauz.hu

2010. jan. 9. 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Nincs semmi "varázs" tea és természetes gyógymód.

A polipot már daganatos sejtek alkotják, melyek még nem invazívak, de idő kérdése és azok lesznek. Ha egyszer áttétet adnak, akkor már nagy a baj, onnantól jöhet a kemó és társai, de a gyógyulás nem biztos.

Műtéttel kell eltávolítani (ez az EGYETLEN megoldás), lehetőleg minél hamarabb, és utána már nem lesz gond vele (ha idejében lett eltávolítva).

2010. jan. 9. 23:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Főleg az utolsónak!
2010. jan. 10. 09:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia.Vastagbélpolipot kolonoszkopiánál eltávolítják egy kis hurokkal. Mütét és altatás nem szükséges, mert gyors és nem fájdalmas eljárás. Jópárat láttam már.
2010. jan. 10. 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Figyelj, en mar voltam ketszer kolonoszkopian.

Az elson adtak boditot (dormicum) es 7 percig tartott, nem is ereztem semmit, meg utana se, sot, nem is ertettem, hogy mi van, miert nem csinaljak mar es miert kuldenek ki....

A polipokat leszedegeti a cso elejen levo kis cucc, nincs vele gaz, nem kell emiatt felnyitni, ne aggodj....

DE!!!!!!!!!!!!!!!!!

A masodik kolonoszkopiamnal nem boditottak es hiaba nem volt gaz a bellel, hiaba nem volt meg polip se, ugy feszitett (levegovel nyomjak tele a beleket, jo nagy nyomassal) azt hittem meghalok.... irgalmatlan szar volt.

Egy tanulsag van: AKARMI VAN, csak es kizarolag boditoval.

Persze a trukkos doki beadott valami "lazito" szart, mondvan, hogy az majd segit, de NEM. Ha nincs ott az aneszteziologus es nem akarnak adni dormicumot, akkor keszulj fel, hogy BESZARSZ (ja, azt nem tudsz, de olyan erzes, iszonyu, ISZONYUUUU) szoval csak ovatosan, ne hagyd, hogy rajtad sporoljanak.

Ha meg felhozzak, hogy "de akkor utana kaba leszel es bent is kell meg pihenned kicsit, kockazat blablabla", kuldd el oket a francba, nincs kockazat, persze, ha 80 eves valaki es tulvan 4 infarktuson, akkor meggondolando a boditas, kabitas, altatas, de amugy anelkul ne csinald, mert egy eletre megjegyzed, ne felejtsd, nem nekik feszit es faj!

2010. jan. 10. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!