Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akinek vastagbel rakja van/vol...

Akinek vastagbel rakja van/volt vagy polipja, milyen tunetei voltak es hogyan derult ki?

Figyelt kérdés
Valamint hogyan kezeltek es hol tart most a "betegseg"? Megkerdezhetem az illeto eletkorat is? Koszonom!
2010. szept. 12. 12:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem vastagbél polipom (adenoma) volt 28 évesen. A tüneteim enyhe alhasi feszítés és időnkénti nyálkás-véres széklet voltak. Kicsit meglepett a dolog, mert ez általában idősebb korban jön elő. A polipot colonoscopia során távolították el. Néhány év múlva kontrollra kell mennem, hogy nem keletkezett-e újabb.

Miért merült fel a kérdés? Szintén érintett vagy?

30F

2010. szept. 12. 19:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia! A parom miatt kerdeztem. Neki gyomorfekelye is van, ami miatt gyakori a hanyas, gyomorfalyas...most pedig 1 eve kb. durva aranyerrel is kuszkodik. Tobb kupot is probalt, de csak egy fajta segit, az is csak par honapig. Az orvos (csak hazi) azt mondta, hogy ez nincs rendjen, hogy ennyi idosen ennyiszer elojon neki, ezert beutaltak a korhazba vegre. Elszor csak valami injekciot kap bele, ami jo darabig helyre teszi es ha ujra kijon mutet.

Remelem most a korhazban majd meg is tukrozik, hogy kideruljon mi okozza es remelem semmi komoly. Egyelore az idopontra varunk. A doki azt mondta, hogy a fekely es az aranyer kozott nincs kulonbseg, de a paromnak eleg gyors az emesztese, ami miatt sokszor megy a hasa. Ez viszont a gyomra miatt van sztem (stressz, neha tudat alatt) es a hasmenestol lehet aranyer. Valszeg attol van es ilyen modon sztem van osszefugges a ketto kozott. Neki is volt mar veres a szeklete, vert is uritett mar. Azt hittuk a gyomra, de azt mondtak, hogyha az ugy verzett vorna mar nem elne es az fekete, alvadt ver lett volna, szoval valszeg az aranyere fakadt ki. Nagyon szenved a fajdalomtol, ilyenkor jarni is alig bir. Meg csak 25 eves. Nagyon felek, hogy esetleg komolyabb baja van, mert bar az etvagy nagyon jo, nem hizik, hanem az utobbi idoben par honap alatt ledobott vagy 20 kg-t es hiaba eszik, nem tudja visszahizni. Igaz volt mibol ledobni, tehat meg most sem korosan sovany, csak aggodok,mert ez nincs rendjen, hogy valaki ennyit eszik es nem hizik egy dkg-t sem. Gondolom ez a gyors emesztesnek is koszonheto.

Bocsanat a regenyert es koszonom a valaszod.

2010. szept. 12. 19:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is több emésztési problémám van :( Reflux-on is van, ami időnként eléggé el tud fajulni. Ilyenkor gyomorfájás, émelygés és száraz köhögés(!) kínoz. A párod esetében mindenképp ragaszkodjatok egy vastagbél tükrözéshez és egy gyomortükrözéshez is, mert ez a mértékű fogyás nem normális. Amúgy látod és is huszonévesen kaptam vastagbél polipot. Az életkor sajnos nem garancia semmire! Ha a polipomat nem veszik észre, akkor néhány év múlva komoly baj is lehetett volna belőle.

Mindenképp tudjátok meg a probléma okát! Jobbulást a párodnak!

30F

2010. szept. 12. 20:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonjuk! Neked is erot , egeszseget kivanok!
2010. szept. 12. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!