Hasfájás, híg széklet. Mitől lehet?
Leírom nekem mi van, hátha ez is segít.
Én hasonló panaszokkal mentem háziorvoshoz, igaz nekem a hasam nem fájt egyszer se és túl kemény se volt a székletem, viszont négyszer is visszajött a hasmenésem egy napra egy-két wécézés erejéig. Mindez 2,5 hónapon belül. Tehát lenéztem a háziorvoshoz ő azt mondta, hogy vagy visszakapom újra (pl azért mert nemrég szüleim is elkapták és tőlük újra elkaphattam) vagy nem állt helyre a bélflórám. Most diétázok jelenleg, fokhagyma, rizs, főtt krumpli, kekszek, ropik... ,ha újra hasmenésem van akkor + széntabletta, ét csoki. És persze sokat iszok. És azóta sokkal jobb, mióta diétázok egyszer sem jött vissza. És Normaflort is szedek. Most jelenleg csak annyi, hogy világosabb barna a székletem, de más bajom nincs, hasmenésem 3 hete nem jött vissza.
Nálad a hasfájás az ami miatt egyébként én javasolnám, hogy nézesd meg magad orvossal, meg a székrekedés-hasmenés váltakozás is többféle dologra utalhat. Nyílván a bélflóra kímélő diéta jó ötlet, de előtte mindenképp nézesd meg magad orvossal, az a biztos.
Mellesleg ugye akár még a stressz is okozhatja, erre jó példa pl. hogy múltkor itt a gyakorikédéseken írta, hogy egy hétig nagyon híg hasmenése volt aztán elment kivizsgálni és kiderült, hogy a stressz okozza neki és mióta ezt tudja, hogy nincs komolyabb baja nincs is hasmenése.
első vagyok, javítok
*gyakorikédéseken valaki írta...
Szia!
Jó régi kérdés, de kiderült mi volt a probéma okozója?
Nekem is lett egy visszatérő problémám, 2 hete lágy volt a székletem napokig, semmi más bajom nem volt, max étvágyam elment. Utána minden oks, megszilárdult a székletem, majd mostanában megint lágyabb és néha fájdogál a hasam.. Család szerint nem diétáztam ki magam (ahogy az első is írta) vagy bekaptam valami fertőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!