Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A legjobb barátom HIV POZITÍV,...

A legjobb barátom HIV POZITÍV, tényleg halálra van ítélve? Ebbe én is belehalok.

Figyelt kérdés

2014. ápr. 7. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Igen.
2014. ápr. 7. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
57%

Én úgy tudom, hogy gyógyszerekkel a HIV pzitívak is nagyon sokáig élnek. (tudom, kinek mi a "nagyon sok")

Nem fog 3 hét múlva meghalni.

2014. ápr. 7. 16:31
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Önmagában az, hogy HIV pozitív, ma már nem egyenlő a halálos ítélettel. A HIV-fertőzöttség nem egyenlő az AIDS betegséggel. Már elég fejlett gyógyszerek vannak arra, hogy kordában tartsák a vírust -- ha jól reagál rájuk a szervezete, lehet, hogy az AIDS betegség maga ki sem fejlődik nála. És ha mégis, kezelés mellett annyira lassú lefolyású, hogy még éveket vagy nagyon jó esetben évtizedeket is élhet, hosszú ideig megtartott életminőséggel.

Megkérdezhetem, esetleg amiatt aggódsz, hogy te is elkaphattad tőle?

2014. ápr. 7. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:
60%

Egyszer meg fog halni, de nem feltétlen rövidesen.

Ma már elég fejlett kezelési módszerek vannak, amivel nagyon sokáig élhet az illetö tünetmentesen, és néhány szabály betartásával nem is veszélyezteti a környezetét sem.

Egy ismerösnél ezelött 20 évvel derült ki, hogy HIV pozitiv, a mai napig problémamentesen él, egyetemet végzett közben és ma tudományos kutatóként dolgozik. Van egy élettársa is, akivel már több, mint 10 éve élnek együtt, ö nem fertözött. (Csak azért nem házasok, mert gyereket nem akarnak, és egyéb esetben nincs jelentösége a házasságnak)

Szóval ne ijedj meg túlságosan, ha elmegy orvoshoz és kezelteti magát, meg szedi a gyógyszereit, akkor még igen sokáig élhet ugyanúgy, mint mindenki más.

2014. ápr. 7. 16:33
 5/6 anonim ***** válasza:
44%

AIDS-es voltam,most már nem vagyok!Ha rendszeresen el jár az ambulanciára és azt csinálja amit kell akkor AIDS stádiuma el mulik !!!

[link]

2014. ápr. 11. 16:12
 6/6 anonim ***** válasza:
az aids elmúlhat, a hív vírus viszont a szervezetbe marad. Mexikóban vannak a leghatékonyabb gyógyszerek, azok többsége a világ országaiban be vannak tiltva.
2014. dec. 9. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!