Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Oltasson vagy ne oltasson?...

Oltasson vagy ne oltasson? (kismama)

Figyelt kérdés
Nővérem kismama. Az egész család rettenetesen aggódik érte. 5 és fél hónapos terhes. De nem tudja beoltassa e magát a H1N1 elleni vakcinával. Annyi féle-fajta dolgot lehet olvasni interneten tvben újságokban. Hogy nem is halálos csak a gyógyszergyárak által keltett hisztéria. Meg az eddigi áldozatok között mindenkinek volt egyéb problémája és ezáltal tartozott a nagyon veszélyeztetett csoportban. Nővéremnek most volt egy enyhe lefolyású influenzája, kis lázzal, túlélte semmi baja. Nagyon egészségesen él, vigyáz a picire, de nem tudja eldönteni beoltassa-e magát, vagy nem ? Szerintetek?
2009. dec. 3. 10:09
1 2
 11/17 anonim válasza:

Jó kérdés... Én 23 hetes vagyok, egyik kolléganőnk tegnap hunyt el H1N1ben, tény ő túlsúlyos volt.

Két kismama is elhunyt, egyik helyen a magzatot megmentették, másikon nem sikerült. Minden orvos ismerősöm azt mondja, hogy kismamának eszébe se jusson az oltás. Na, így döntsd el saját felelősségedre, hogy oltatsz-e vagy sem... Lehet, az oltásba még senki nem halt meg, a vírusban meg igen, de valaki mutasson már nekem egy kismamát, aki beoltatta magát, és azóta meg is szült. Tudni szeretném, hogy a babának lehet-e baja. Mert lehet védett, amíg bennem van, de utána már nem. És ki tudja, hogy az oltóanyagtól a méhben lesz-e olyan baja, ami teszem azt, két éves korára fog előjönni!

Az hogy rám nézve lesznek-e mellékhatások, az a legkevesebb, abba nem halt még bele senki, de a babának mennyire árt az oltóanyag??

Így legyen okos az ember...

2009. dec. 3. 11:12
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen nekünk is ez a problémánk. Ő még dolgozik, szóval folyamatosan emberek között van. Nem túlsúlyos, vigyáz magára egészségesen él. Az egyik orvosa ajánlja a védőnője meg nem. Így aztán el lehet dönteni.
2009. dec. 3. 12:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, de én inkább az orvosra, nem pedig a védőnőre hallgatnék. (Nem akarom őket bántani). Az sem igaz, hogy minden beteg, vagy elhunyt ember krónikus betegségben szenvedett. 24 éves életerős, egészséges fiatal férfit is elvitt, sajnos.

Én tudok olyanokról, sőt láttam olyan babákat akik oltás után születtek, 8-9-es Apgarral. Ezek a fiatal anyukák nem érnek rá ide írogatni.

2009. dec. 3. 12:15
 14/17 anonim válasza:
Szia olvastam amit irtál,hogy a növéred kismama én is 5 és fél honapos vagyok nagyon féltem az oltástol,de beoltattam magam és semmi bajom.Szerintem te is vagyis a növéred is tegye meg mert mi kismamák nagyobb veszélyben vagyunk és a magzat is.Oltassa be magát mert igy biztos a védetség mint mindig félni és nekem se lett bajom.de a ti döntésetek
2009. dec. 3. 12:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

valaki írta h a terhesség legyengült immunrendszerrel jár....emlékeztem a médiának arra a bejelentésére, miszerint a h1n1 az erős immunrendszerűekre a veszélyes????mert túl erős immunválaszt indukál, amitől súlyos szövődmények alakulnak ki.

namármost, akkor eszerint a kijelentés szerint, a terheseknek nincs mitől félniük, ugyanis nekik legyengült az immunrendszerük :D viszont érdekes még azis, h akik eddig meghaltak, mind-mind-nek volt vmilyen betegsége. azaz...nem lehetett erős az immunrendszerük. na most akkor ki is hal meg a h1n1-ben?

ejjj, ez a média a bolondját járatja velünk. össze vissza beszél.

én nektek azt tudom javasolni, h ezt egy orvossal beszéljétek meg, de egy olyan orvossal, akiben megbíztok, és akit ismertek. pl a nővéred nőgyógyászával, vagy terhesgondozójával. ne a médiából, és ne az internetről tájékozódjatok, mert itt aztán megvan mind a 2 véglet, a média tukmáló kampánya, és félőrültek összeesküvés elmélete. itt nemfogsz tudni kiigazodni.

és még vmi. ha úgy döntötök nem oltotok, amint a nővéreden a betegség legapróbb tünetei jelentkeznek, menjen el orvoshoz, és ne hagyja magát hazaküldeni, h pihenjen. a legutóbbi kismama is 2 napig feküdt otthon 39 fok feletti lázzal, mire elsétált az orvoshoz, aki csak annyit mondott neki h pihenjen. a terhesekre nemcsak a h1n1 de akármilyen más betegség is veszélyes lehet.

2009. dec. 3. 13:20
 16/17 anonim válasza:

10:15-ös kommentre reagálnék: nem tudom még egyenlőre hogy mi az az adat, amit leírtál a babákról.

Én még nem kérdeztem a nőgyógyászomat, de édesanyámnak sok orvos ismerőse van és mindenki azt mondta, hogy én ne oltassam be magam terhesen. Mondta ezt nőgyógyász, belgyógyász, kardiológus, stb...

Nem szeretnék beteg babát szülni az oltás miatt...

2009. dec. 4. 17:44
 17/17 anonim válasza:
Utánaolvastam az Apgar-nak, így már értem, amit írsz, de én nem feltétlen erre gondolok. Lehetséges, hogy születéskor teljesen egészségesnek tűnik, és az is marad, egy két évig. Aztán majd, 2-3 évesen, vagy még később derülnek ki fejlődése közben a bajok. Lehetséges, hogy ilyen nincsen, nem tudom, de szerintem érthető, hogy aggódom a babámért...
2009. dec. 4. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!