Oltasson vagy ne oltasson? (kismama)
Figyelt kérdés
Nővérem kismama. Az egész család rettenetesen aggódik érte. 5 és fél hónapos terhes. De nem tudja beoltassa e magát a H1N1 elleni vakcinával. Annyi féle-fajta dolgot lehet olvasni interneten tvben újságokban. Hogy nem is halálos csak a gyógyszergyárak által keltett hisztéria. Meg az eddigi áldozatok között mindenkinek volt egyéb problémája és ezáltal tartozott a nagyon veszélyeztetett csoportban. Nővéremnek most volt egy enyhe lefolyású influenzája, kis lázzal, túlélte semmi baja. Nagyon egészségesen él, vigyáz a picire, de nem tudja eldönteni beoltassa-e magát, vagy nem ? Szerintetek?2009. dec. 3. 10:09
2/17 anonim válasza:
Szerintem se. Igazatok van, aki eddig kórházba került, vagy meghalt állítólag a H1N1 miatt, egy se volt egészséges.
3/17 anonim válasza:
Én sem merem beoltatni magam. 15 hetes kismami vagyok, de inkább nem járok sehová, még vásárolni sem nagyon. Amit megvesznek a családtagok, azt is lemosom kívülről fertőtlenítős vizzel pl dobozos tej stb. Volt már egy félidős vetélésem és nem merek kockáztatni.Avédőnőm is azt mondta hogy én lennék az utolsó akinek megengedné beadatni az oltást.
4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, elég meggyőző, átmegyünk hozzá a napokban és megbeszéljük vele.
2009. dec. 3. 10:29
5/17 issti válasza:
Egyértelműen igen! Ez a vírus nagyon agresszív. Órák alatt olyan tüdőkárosodás léphet fel, ami halálos is lehet. Az oltás lehetséges mellékhatása kis hőemelkedés, amit viszont nagyon komolyan kell venni! Azonnal lázcsillapító! Annak nincs káros hatása.
6/17 anonim válasza:
ha 1 éves kor alatt nem oltanak, már pedig nem oltanak, akkor szerintem kismamáknak sem túl jó.
7/17 anonim válasza:
ezt nem itt kéne megkérdezned, mert nem értenek hozzá, én eddig minden szakértőtől azt hallottam, hogy a kismamáknak főleg be kell magukat oltatni, mert sokkal kevésbé károsak az oltás szövődményei, mintha a betegséget kapod meg. mivel a babákat meg nem szabad oltani, ezért az csak úgy szerezhet védettséget, ha az anyja vérén keresztül még odabenn megkapja az oltóanyagot. én is be vagyok oltva már rég, mégis élek (bár én nem vagyok terhes)
8/17 anonim válasza:
ott az igazság!
a gátlástalan média ennek ellenére veszi célba a kismamákat!
10/17 anonim válasza:
azt azért figyelembe kell venni, hogy a terhesség legyengült immunrendszerrel jár együtt. tehát minden betegség veszélyesebb. és ez mostani vírus különösen veszélyes mellékhatásokkal jár. én nem vagyok terhes de nagyon gondolkodom ,hogy beoltatom magam. ha terhes lennék akkor nem is gondolkodnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!