Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek egészséges a banán?

Szerintetek egészséges a banán?

Figyelt kérdés

2014. jan. 10. 16:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, én azért említettem szerintem erőteljesen érezhetően ironikusan a tonna számot, mert itt valaki lefikázott, hogy baromság az a TÉNY, hogy a mai gyümölcsökben százada a vitamin tartalom a 60-70 évvel ezelőtt termeltekhez képest. Ezért ahhoz hogy bevigyed a napi vitamin szükségleted csupán gyümölcsökből, valóban kiló számra kéne enni a banánt, almát, narancsot, zöldségeket egyaránt. Nem a kérdezőnek szántam legutolsó válaszom.

Napi 1-2 banántól persze hogy nem lesz semmi baja senkinek, annyit nyugodtan ehet.

2014. jan. 12. 17:43
 12/25 anonim ***** válasza:
Ugyan honnan szedted ezt a rőt ökörséget? Valami hivatkozás?
2014. jan. 12. 18:30
 13/25 anonim ***** válasza:

Ha figyelembe veszed a szervezet napi C vitamin szükségletét (a C vitamint felfedező, majd 100 évet megélt Szentgyörgyi Albert 1000mg-ban állapította meg), és a gyümölcsök C vitamin tartalmát, elkezdhetsz számolgatni hány kiló banán, narancs, alma, stb. elfogyasztásával érnéd el...

[link]

2014. jan. 12. 20:12
 14/25 anonim ***** válasza:

Hogy megelőzzem számolgatásod: 2kg narancs, 1,6kg papaja, 1,1kg kivi, 14kg őszibarack, 2,4kg sárgadinnye, 16kg alma, 1,8kg eper. Ember legyen a talpán aki ezek közül bármelyiket megeszi egy nap, no meg kifizeti minden nap...

Ez csak a C vitamin, de nyugodtan számolgathatsz A, B, D vitaminnal is, hasonló számok fognak kijönni. ;)

2014. jan. 12. 20:18
 15/25 anonim ***** válasza:

[link]

Idézek belőle: "1966 és 1990 között a sárgarépa vitamintartalma 40, a borsóé több mint 50, a káposztáé 95 százalékkal csökkent. A búza ásványianyag-tartalma 50, az árpáé több mint 60, a kukoricáé pedig több mint 80 százalékkal mérséklődött."

2014. jan. 12. 20:21
 16/25 anonim ***** válasza:
Ezzel tulajdonképpen mit szeretnél elérni? Hogy vitaminokat kell szedni?
2014. jan. 12. 20:37
 17/25 anonim ***** válasza:

Nem, csupán a 7-es, és 12-es válaszolót felvilágosítani. Ha már ilyen szépen kifikázta a mondandómat...

Azt is megjegyeztem egy hozzászólásomban, hogy az étrend kiegészítő vitamin készítmények önmagukban alkalmatlanok a napi szükséglet fedezésére. Éppen ezért, egy 21. századi ember egyszerűen nem tud bevinni elég vitamint.

2014. jan. 12. 23:22
 18/25 anonim ***** válasza:

15-ös

"50-es években termelt gyümölcsök vitamintartalma 100-150x-ese volt a mai daraboknak."

Szóval hazudtál.

2014. jan. 13. 06:52
 19/25 anonim ***** válasza:
54%

Nyiss k egy biokémia meg egy élettankönyvet, hogy megtidd, hogyan hat a c vitamin. Szerintem. Most az, hogy SzentGyörgyi bevTtt napi 2000mg-ot nem nem jelenti azt, hogy attól élt olyan marha sokáig. Fõleg, hogy az ember tényleges minimum szükséglete olyan kb 60mg....(én is 500mg-okat viszek be félreértés ne essék, mert ki tudja hol jön jól aaz antioxidás napi szinten). Illetve mindenki hatalmas szerencséje az, hogy a c-vitamin vízben oldódó vitamin+ ha megfelelõen sok vízzel viszed be, akkor a vesekárosodást is elkerülheted, amit egyébként túlzott bevitele okozna.

A banán egészséges, de magas Kálium tartalma miatt a súlyos szívbetegek kerüljék.

2014. jan. 13. 08:55
 20/25 anonim ***** válasza:

Leszarom az élettan könyveidet. A C vitaminról mindig megy a vita, van aki szerint 60, van aki szerint 500, van aki szerint 1000, van aki szerint 2-3000 a napi szükséglet. Én erről nem nyitok vitát, inkább elhiszem azt amit leírt az a kiváló Nobel-díjes biokémikus, aki egyáltalán megállapította a aszkorbinsav jelenlétét ételeinkben, szervezetünkben. Innentől kezdve nem érdekel amit mondasz.

Arra céloztam Szentgyörgyi életkorával, hogy a C vitamin túladagolás egy hülye legenda, napi 1000mg-ól nem les bajod. Rákos betegeket napi ~20ezer mg-al tömik pl.

2014. jan. 13. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!