Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Máshol is van tömeges vírusfer...

Máshol is van tömeges vírusfertőzés?

Figyelt kérdés
Nálunk a sulisok közel fele beteg. A védőnő meg megnyugtat, hogy nincs a faluba influenza, hanem valami vírus terjeng. A betegség jellemzői: magas láz, köhögés, orrfolyás, fejfájás, hasmenés, hányiger, hányás.
2009. nov. 18. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Magyarországon néhány gócpont körül van sok influenzás, elég sok iskolát be is zártak már emiatt.

Az iskolabezárás az igazgató, a jegyző, az orvos és a védőnő felelőssége, ők rendelhetnek el bezárást és nekik kell értesíteniük az ÁNTSZ-t, hogy jöjjön a helyszínre kivizsgálni, hogy mi a gond, mert esetleg gyanús, hogy járvány van.

Magyarországon járvány még nincs, de már elég közel vagyunk a járványnak minősítendő megbetegedési ütemhez.

2009. nov. 18. 15:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, az elég sok persze 10-20at jelent, szóval nem az összes iskolához képest sok, de előfordult már néhány esetben.

Az iskolabezárás még nem jelent h1n1-et, az akkor bizonyosodik be, ha kihívják az ÁNTSZ-t és ők kimutatják a betegekben a vírust.

2009. nov. 18. 15:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy hogy megy az iskolabezárás, tőlünk kb 30 km-re már bezártak 2 iskolát. Csak az a furi, hogy az influenza összes tünetét mutatják azok a gyerekek akik betegek és egyszerűen kijelentik, hogy itt nincs 1 influenzás beteg sem, hanem valami más vírustól betegek.
2009. nov. 18. 15:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyszerűen felelőtlenek, nem tudom mit lehetne tenni ez ellen, esetleg névtelenül szólni az ÁNTSZnek, hátha van kapacitásuk utánajárni a dolognak.
2009. nov. 18. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Amit leírtál, az tipikusan a H1n1 tünetei.
2009. nov. 20. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy tipikusan a H1N1 tünetei? Ezek a legtöbb influenzára és vírusos megbetegedésre jellemzőek. Én általában megúszom a szezonális influenzákat, de egyik évben lázam volt és hánytam és fájt a derekam(izomfájdalom)- elmentem dokihoz aki "nagy okosan" azt mondta, hogy veseköves görcsöm van, táppénzt és pihit javasolt. Mikor visszamentem dolgozni, akkor derült ki, hogy a munkahely fele elkapta a "Vesekövemet"! Szóval ez is valami vírusos dolog volt, amiről sose derül ki, hogy mi okozta. Rengeteg ilyen vírus van, és nem mind influenza, ezért mondhatja a védőnő, hogy nincs influenza a faluban, "csak valami vírus".
2009. nov. 21. 08:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Vannak gyomorvírusok, amik hányást okoznak, Te valószínűleg olyat kaphattál el, a szezonális influenza nem szokott ennyire elterjedni, azt az országnak csak 2-3%a kapja meg 1-1 évben legfeljebb. Ha egyszerre beteg lesz egy iskola fele akkor azért ritkán okolható a szezonális influenza.
2009. nov. 21. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!