Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A Calici-vírusfertőzés esetén...

A Calici-vírusfertőzés esetén visszafertőzheti egymást a család?

Figyelt kérdés
A négytagú családom ,negyedik tagja küzd most gyomor-bélrendszeri problémával:hányás,hasmenés,hőemelkedés.Hárman már félig-meddig túlestünk rajta.Elcsúsztatava jöttek ki rajtunk a tünetek:szombat,hétfő,kedd,szerda.Hallottam a hírekben a Calici járványról és a neten utánanézve gondoltam,hogy az lehet.1 napig tartott mindannyiaunknál a hányás,hasmenés és erőtlenség.A hányáscsillapítással,só-, vitamin-,és folyadékpótlással, szinte teljesen rendbe is jötünk2.-3. napra.Cseréljük a törölközőket,próbálunk figyelni a higéniára,de visszafertőződhet a már gyógyult családtag az éppen betegtől?
2010. márc. 18. 09:52
 1/4 anonim ***** válasza:
VÁ! Calici vírus. Nekem a kórházban jött elő, le is zárták az osztályt 2 évvel ezelőtt. Szinte láncszerűen minden betegen végigment, nővérek, orvosok mást sem csináltak csak hánytak, hasmenősek voltak, szóval rettenetes volt. Amikor hazamentem a lányom egy hónapra kapta el. Egy éjjel 4 kg fogyott tőle. Rémálmamban se jöjjön elő ez a vírus.
2010. márc. 18. 10:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Visszafertőződhet-e a már gyógyult családtag a jelenleg betegtől?

Ha ugyanarról a vírusról van szó, akkor remélhetőleg nem!

Bár a szervezet imunválaszának kialakulására 7-14 napra van szükség, de remélhetőleg már 3-4 nap alatt is termelődött bennetek annyi ellenanyag, hogy nem fertőződtök vissza!

Egy jópár évig biztosan nem fogjátok elkapni...

2010. márc. 18. 10:12
 3/4 anonim válasza:
a Calici-vírusnál törvényszerű a hányás ,vagy van olyan is hogy csak hasmenése van az embernek?
2013. dec. 22. 15:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Van hogy csak hasmenés, főleg idősebb korban.
2016. okt. 21. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!