Hogy szedjem ki a fejemből a tetüt? Mert apukámnak nem akarom elmondani, hogy tetves vagyok és semelyik család tagomnak és pénzem nincs tetü írtó szerre :' ( :' (:' ( mivel örökre ki tudom szedni őket?
Nem tudod egyedül kiszedni.Mondd el otthon, mert valószínüleg már elkapták ők is tőled.
Mondd el,vesztek sampont és elmúlik
Hali!
Figyu! Először is, nyugodj meg, ne aggódj! Oké? :-)
Azzal hogy "tetves" lettél, sajnos egy olyan probléma került a környezetedbe, amely nagy vszséggel A CSALÁDODRA ÉS akár A BARÁTNŐDRE is átterjedhet. Tudod, ez olyan, mint a nemi betegség. Akaratlanul kapod "ajándékba", aztán megfertőzöl vki mást ucsak akaratlanul, (ha nem is tudsz róla, akkor meg FŐŐLEG!!!)
_ Vedd azt figyelembe, hogyha egy veszélyforrás kialakul és másokat is veszélyeztet, a többieknek uolyan joguk van IDŐBEN tudni arról, hogy MEGELŐZHESSÉK A MEGFERTŐZŐDÉST, tehát KÖTELES VAGY ERRŐL MIHAMARABB SZÓLNI!
ILYENKOR FÉLRE KELL TENNED A SZÉGYENÉRZETEDET, és a baj terjedését MEG KELL AKADÁLYOZNOD!
Tudom, hogy nehéz, de gondolj bele! Megfertőzheted a többieket is, ha most kibúvót keresel a bejelentési KÖTELEZETTSÉGED ALÓL!
VISELKEDJ FELNŐTT MÓDJÁRA! <<:-O
_ Te is elvárnád a másiktól, hogyha veszély fenyeget téged, és arról ő tud, hogy akkor azt IDŐBEN KÖZÖLJE VELED, NEM?
MIT SZÓLNÁL HOZZÁ, HOGYHA -- Urambocsá' és neadjisten -- A BNŐD ELKAPNA vhonnan mjuk VMI fertőzésT, ÉS NEM SZÓLNA RÓLA, te pedig nem tudod, miért viszket a farkad, miért van odalent minden begyulladva és mjuk fájna a vizelés is? S ez az egész benned mjuk vmiféle károsodást okozott, mittomén (legyünk abszurdak) a fertőzés annyira elterjedt a szervezetedben, hogy az már az általános egészségedet, esetleg az ÉLETEDET veszélyeztetné, és még mindig nem szólna?
ÚGY MEGÚTÁLNÁD érte egy egész életre, mert ezzel a gyáva, bexari viselkedésével tönkretette az egészségedet, na de főleg azért, MERT NEM VOLT HOZZÁD ŐSZINTE ÉS SZÁNDÉKOSAN ELHALGATOTT ELŐLED OLYAN INFÓKAT, AMIKRŐL JOGOD LETT VOLNA TUDNI!!! >:-O
<:-o Két rossz közül én a helyedben a kisebb rosszat választanám, vagyis, hogy erőt vennék magamon, nyelnék egy nagyot, vennék egy mély lélegzetet, és leültetném a családomat, és elmondanám nekik, mert joguk van róla tudni!
Ha megvárod, míg a tetű elterjed a családban, az lesz aztán a JÓÓVAL NAGYOBB ROSSZ, a családod pedig roppant ki lesz rád akadva, mert vki elkapta tőled közüllük, te pedig mindvégig tudtál erről, de gyáván hallgattál, és a bnőd is, tehát innentől kezdve ez az egész már őt is érinti!!! >>:-O _ _ ("Bűnösök közt cinkos, aki néma!")
TEDD FEL MAGADNAK A KÉRDÉST!
_ MI TÖRTÉNHET, HA ELMONDOD EZT A SZÜLEIDNEK?
____ Lecsesznek?
____ Megaláznak?
____ Kiröhögnek?
____ Kigúnyolnak?
MITŐL FÉLSZ, PAJTÁS?
VAN-E EGYÁLTALÁN ALAPJA A FÉLELMEIDNEK?
Ezekre a kérdéseidre várom a válaszodat, az ÉLETKOROD megjelölésével kiegészítve!
Tudom, most nagyon nem könnyítettem meg a dolgodat, úgy érez7ed, hogy nem melletted állok, és bántani akarlak, pedig ez nem így van! Segíteni szeretnék, mert látom, hogy bánatos vagy, azonban ki kell mondanom, amit gondolok erről az egészről, a TE ill. a TI ÉRDEKE(TE)KBEN, mert EZZEL A DOLOGGAL MINÉL HAMARABB SZEMBE KELL NÉZNED, ÉS EL KELL INTÉZNED! NEM HOLNAP, MÉG MA!!! :-O
Nem akarlak cseszegetni, sem bántani, de ha egy ilyen pitiáner problémával nem vagy képes megbírkózni, mi lesz veled később, Pajtás!? (:-|
Azon kívül erről nem te tehetsz! Nem tudtad, hogy az a gyerek fertőzött, akitől kaptad, a hajtetű pedig úgy tudom a ruhákra is átterjedhet... (..javítson ki vki, ha tévedek...!) Akkor miért te szégyelled magad???
Úgy viselkedsz, mint egy gyerek, akinek fitymaszűkülete van, de azt nem meri elmondani a szüleinek, mert hozzád hasonlóan mindenféle valótlan hülyeséget beképzel magának. Pedig csak fél a megoldástól, ahogy te is! (:-|
Ugye? (:-)
Higgy nekem, Pajtás! Jobban jársz, ha ezt mihamarabb elmondod a családnak. Így neked sem lesz annyira kínos, ha később mégis kiderülne... mert ha így folytatod, akkor ki fog, és akkor botrány lesz, s balhé!
<!> ELŐZD MEG A MÉG NAGYOBB BAJT! NAGY LEVEGŐ, ÉS MONDD EL NEKIK! :-o
És FEL A FEJJEL, PAJTÁS! NE BÚSLAKODJ, NE AGGÓDJ! Oks? :-)
Segítünk! ;-)
Üdv: EE
köszönöm a biztatást utolsó te voltál a leg jobb :) köszi,de még mindig nem tudom hogy el-e mondjam,mert olyan ciki,hogy szia apu van eghy rossz hírem :( tetves vagyok
ezt mondjam? vagy mit mondjak?
Hali ismét!
Ciki vagy sem... EL KELL MONDANOD NEKIK!
(Ezt csak te tartod cikinek, más nem, éppen ezért a témához, ill. a problémád megoldásához való hozzáállásod itt a baj!)
Joguk van tudni róla függetlenül attól, hogy te ezt cikinek érzed-e vagy sem.
Ez hogy "ciki", ez egy kifogás, amit sokan használnak, hogy kimagyarázzák bátortalanságukat. Te is kifogást keresel, zavarodban pedig szmájlízgatsz, és a megoldást elbagatelizálod, elpoénkodod. Ez márpedig baj.
TESSÉK KOMOLYAN, FELNŐTT MÓDJÁRA HOZZÁÁLLNI! Ez nagyon nem vicces...
Ebben a szituban akármelyik ujjadat harapod meg, mindegyik fájni fog vmennyire. A kérdés csak az, hogy mennyire fog? Meddig engeded, hogy a tetű elterjedjen?
Minél hamarabb elmondod nekik, annál hamarabb túl vagy rajta, annál hamarabb fellélegezhetsz, és annál hamarabb meggyógyulhatsz, ezzel együtt megadod a lehetőséget a többieknek, családtagjaidnak, hogy megvédjék magukat ÉS TÉGEDET IS a fertőzéssel szemben.
Itt az a helyzet, hogy a tetű a te esetedben = egy időzített bombával. Minél hamarabb megoldod, annál jobban jár mindenki, elsősorban te!
Ugyanazt az időt, amit most itt zavart kesergéssel töltesz, tölthetnéd boldogan is, azonban ahhoz felül kell emelkedned a félelmeiden és az általad beképzelt, valótlan alapú szégyenérzeteden, és most, amíg még nyitva van minden, elmondod vmeik szülődnek. A lényeg, ha nem is mindenkit, de vkit a családból beavass!
Ne azzal foglalkozz, hogy most Arial betűtípusban vagy Times New Romanban adod elő, esetleg bariton vagy tenor hangorgánumban,... nem a formalitás itt a lényeg, hanem a szabad információáramlás lehetőségének biztosítása, amit te visszatartasz ezzel a "ciKIFOGÁSSAL".
Mondd el valakimely szülődnek! Tökmindegy hogyan. Csak minél hamarabb! :-o
Előbb már kérdeztem az életkorodat!
Azt is megkérdezném, kivel vagy a legjobb ill. legbizalmasabb kapcsolatban a családodban (elsősorban a szülőkre gtam most...)
szia! nem láttam,hogy kérdezted volna,de 13 éves vagyok és amúgy a nővéremmel vagyok a legbizalmasabb kapcsolatban,de ő nem velünk él hanem a barátjával csömörön és én budafokon vagyok és amúgyis terhes nem lenne jó ha fel idegesíteném :(
mit mondjak az apukámnak? apu tetves vagyok vagy mi? tudom,hogy nem a megfogalmazás a lényeg,de mégis te mit mondanál ha tetves lennél?:(
Pedig odaírtam, olvasd csak vissza...
Hali ismét!
Értem, bár sztem nincs jelentősége, hogy ki hol lakik, sem annak, hogy most hogy mondod el. Ha csak így mondod el, nyersen... "--Apu, tetves vagyok!" lehet, hogy megkérdezné, hogy most viccelsz, ezért javasoltam, hogy állj hozzá komolyabban, mégha csak 13 éves is vagy.
És az előző 19:40-es hszóló teljesen használhatóan leírta, mit mondj. én is így tenném. Szólj Apudnak, ha vele vagy a legjobb kapcsolatban, ültesd le, és beszélj vele. Szégyelned (most még) nem kell magad emiatt előtt, mert nem tehetsz arról, hogy tetves lettél. Mondd, hogy,...:
"-- Apu! Gyere, ülj le velem légyszi, egy picit beszélgetni! Van egy problémám, nagyon szeretném elmondani, mert le7 titeket is érint7!"
... aztán ha leültetek ...
"--Apu, nagyon kellemetlen nekem ez a probléma, és nem könnyen mondom el neked, hogy úgy vettem észre, hogy vki megfertőzött hajtetűvel. Kb. ekkor vettem észre és nem tudtam korábban mit tegyek, annyira pocsékul éreztem magam, lehet hogy X-ről vagy Y-ról került át, a lényeg, hogy én is elkaptam, és szeretnék megoldani ezt a problémát, mielőtt esetlegesen rátok is átterjedne, éppen ezért SEGÍTS NEKEM, mert nem akarok "tetves lenni!"
Ha nagyon nem megy másként, írd le vmelyik szöveget, és puskázz, mégha szégyellnivaló is szted a helyzet! (Amúgy hidd el nem az.)
Koleszos éveimben ugyanilyen dilemmával küszködött a kauterban, és nem akarta elmondani a nevelőnek, mert félt a megbélyegzéstől. Egyikünk elment vele hozzá, és lelkileg támogatta őt alatta. Képzelld azt, hogy mindnyájan VELED VAGYUNK, és támogatunk abban, hogy minél hamarabb elmondd apudnak! :-)
És most mát tényleg rengeteget segítettünk...
Bár 13 éves vagy, de problémát csak akkor tudsz megoldani, ha felnőttként állsz hozzá, felülemelkedsz önmagadon, és szégyelmeiden és nem bagatelizálod el a dolgot.
Mi mögötted vagyunk! Szedd össze magad, és cselekedj mihamarabb! :-o
Hogy mi volt, majd írd meg itt! Oks? :-)
Addig is... FEL A FEJJEL, és NE SZÉGYENKEZZ, mert nincs miért! HIDD EL! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!