Délben idulunk beadatni az 5 éves asztmás kisfiamnak a h1n1 elleni oltóanyagot. De erősen vacillálok rajta. Ti beadatnátok? Mostanában mintha erősödött volna az immunrendszere. Félek, nem akarok neki bajt oozni, nem tudom hogyan járok el helyesen.
Kérdező: ha eszedbe jut pár nap múlva írj, hogy mi a helyzet, hátha pár embert megnyugtat és elhiszik, hogy az oltással kapcsolatos ijesztgetés kamu.
Én azért az oltás után 1 hétig odafigyeltem arra, hogy ne kerüljek megfázásesélyes helyzetbe, szóval jól felöltöztem, nem szaladgáltam vizes hajjal, ilyesmik, mert azért valamilyen szinten igényli az oltás az immunrendszer figyelmét.
Konkrét mellékhatás nekem is csak annyi volt, hogy a helye fájt 2 napig.
15:29 - a teljes védettség max 2 hét alatt alakul ki, de már az első naptól haszna van az oltásnak, mert ha véletlenül megkapod közben a vírust akkor is annyival előrébb lesz a szervezet a megfelelő antitestek kikutatásában, amennyivel előbb megkaptad az oltást.
Amúgy a teljes védettség se teljes, csak nagyjából 80%os, ami havonta 1-3%ot csökkenhet, de ha véletlenül elkapja egy oltott az adott influenzást az sokkal enyhébb lefolyású lesz, hamarabb elmúlik.
Én már írtam ide(hogy már én is beadattam magamnak). Még annyit szeretnék mondani:
1. Testvérem szívbeteg. Több mint egy hete adta be neki az orvos a sima meg a h1n1 oltást is. Pár napit fájt a karja. Amúgy semmi baja sincs azóta sem.
2. Ahol lakom, meghalt nemrég egy fiatal lány(gondolom a hírek erről nem szólnak). Az orvos beadta neki a oltást, csak arról elfelejtett szólni a lány, hogy régen asztmás volt, de kinőtte. Másnapra megfulladt.
Ha régen bármilyen betegség volt, SZÓLNI KELL AZ ORVOSNAK!
15:46 - ha a halála kapcsolatba hozható lenne az oltással akkor tudnánk róla, hidd el. Még azt a szívbeteg haldokló néni halálát is kapcsolatba hozta az oltással a média nemrég, pedig semmi köze nem volt hozzá.
Dolgoztam patológián, Magyarországon kötelező minden halálokot pontosan megállapítani és hidd el, sose jöttek nekünk valami fekete öltönyös faszik és ajánlottak pénzt azért, hogy hazudjunk.
Amúgy az oltás egyetlen hozzávalója se okozhat fulladást, semmi olyasmi nincs benne ami akárcsak hasonlót okozhatna.
Csak statisztikailag nézve: Magyarországon naponta 200-500 ember hal meg, de vegyük a 200at. Ha naponta Magyarországon 200 ember hal meg és 1millió ember van beoltva az azt jelenti, hogy napi kábé 20 beoltott ember hal meg.
15.56
Jó hát legyen igazad. S elég érdekes, hogy másnapra(de nem biztos hogy másnapra) meghalt, miközben egy egészséges fiatal lány volt. A városban már több helyről is hallottam ezt a híreket. Lehet nem teljesen igaz, de valami valóság alapja biztos van.
16:27 - ja hogy ezt csak hallottad? Én nem sok hitelt adnék az ilyeneknek... A mai világban már annyi felől jöhet be annyiféle fals infó, hogy nagyon nagy szükség van a kritikus gondolkodásra. Pláne most, hogy naponta születik valami új sztori az oltásról. 100%, hogy ha lenne összefüggés már a csapból is ez az eset folyna
Persze mindenki maga döntse el, hogy minek ad hitelt és minek nem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!