Na, utánaolvastam, van olyan gyógyszer, amire allergiás vagyok (viszketés, bőrkiütés, légzési nehézség jelentkezett szedéskor), és ez az oltás is tartalmaz olyan összetevőket, mint az a gyógyszer, én így nem vállalom.
2009. nov. 16. 10:02
12/18 anonim válasza:
vicces azért, hogy leírják a mellékhatásokat...ezeket mennyi kísérletből szűrték le? Hol a referenciacsoport?:)
2009. nov. 16. 10:02
13/18 anonim válasza:
10:02 - Azokat a mellékhatásokat én olyanoktól tudom, akik beoltatták magukat, nem a hírekből vagy körlevélből.
2009. nov. 16. 10:04
14/18 anonim válasza:
10:02 - valaki valamelyik kérdés alá belinkelt egy oldalt, ahol ott vannak a tesztalanyszámok, valóban konkrétan erre az oltásra nem volt sok belőlük, talán összesen 50-100, de ugyan ez a cég ugyan ezzel az összetétellel ugyan abban a piliscsabai üzemben 15 éve csinál influenzaoltást. Az egyetlen dolog, ami cserére kerül az összetevőlistán az az elölt vírus törzse, nyilván minden évben az kerül bele, amelyik a leggyakoribb vírus az adott évben. Sőt, a szezonálisba több törzs is belekerül. Komoly tesztelés a legelső oltásukat előzte meg, azóta mivel nem történik változás az összetételben ez nem szükséges. Influenza ellen nem is lehetne úgy védekezni, hogy minden alkalommal újra 2 évig tesztelik, hisz az influenza 2-3 évente teljesen változik, épp ezért csinálták azt a megoldást itt is és az összes többi influenzagyártónál is, hogy nem változtatnak az összetételen, csak a törzset cserélik le.
2009. nov. 16. 10:08
15/18 anonim válasza:
A családom, az egyetemi évfolyam és én is be vagyok oltva(szezonális és H1N1 ellen is), és eddig senkinél sem lett mellékhatása, mivel a vírustörzs kivételével ugyanaz van benne, mint a szezonális influenza elleni oltásban, melyet immár jópár évtizede használnak.
Amúgy rengeteg kérdés volt már a témában, nézz utána itt az "egészség" topikon...
2009. nov. 16. 10:11
16/18 anonim válasza:
Kimaradt, itt van a fluval ab, az idei szezonális oltás betegtájékoztatója:
Látható, hogy tök ugyan az, csak az idei h1n1 törzs helyett 3, az idei szezonális influenzáben főként résztvevő törzs elölt példányai vannak benne. Ráadásul azok közül az egyik szintén h1n1 egy módosulata.. :)
Tovább még azt nem írtam le, hogy Magyarországon ezekkel a piliscsabai vakcinákkal már 16 millió embert oltottak, tartós szövődményt egyiküknél se okozott, illetve influenzába se halt meg közülük senki. Illetve a mostani vakcinával is már 600ezer+ embert beoltottak, közülük összesen ha jól emlékszem 36 ment vissza az oltási tünetekkel, de ezek is kivétel nélkül jelentéktelen problémák voltak, izomfájdalom az oltás helyén, esetleg nyhe hőemelkedés.
2009. nov. 16. 10:12
17/18 anonim válasza:
Nálunk a családban elég sok gyógyszert nem szedhetünk, anyukámnak nagyon hosszú listája van, én csak azért nem tudok ilyent felmutatni, mert nekem nem nézték, plusz nem szedtem még sok gyógyszert. Egyrészt nem olyan jó dolog ez, mert nehéz eldönteni, mit lehet és mit nem, anyunál pl. a tetanusz oltásnál is jelentkezett reakció, és azonnal kapott allergia elleni szert, mert befulladt, másrészt viszont mi ritkán vagyunk betegek, valószínűleg az allergia immunissá teszi a szervezetünket sokminden ellen, mivel eleve termel ellenanyagot, ami ezek szerint kivédi a kórokozók nagy részét is. Én nem félek a H1N1-től, de az oltást nem vállalom.
2009. nov. 16. 10:16
18/18 anonim válasza:
Ha oltatni akarsz tedd azt.Én nem akartam 100%-an ,de oltattam,a férjem is,a 8 éves fiam kifejezetten kérte,hogy oltassuk be őt.A férjem családja(két tesó+szülők )bevannak oltva,mi is mind hárman,a hugom és a családja is oltatnak,Csak a szüleim nem kapták még meg az oltást.Mindig saját magad dönts az életedben történtekről.Jó egészséget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!