Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Higany? H1n1? ez micsoda?

Higany? H1n1? ez micsoda?

Figyelt kérdés
azt mondták, hogy kb 3-szor, 10 szer annyi higany van benne, mint a többiben, és rátapad a fehérjéinkre, és szétbontja azokat, igy súlyos következmények lehetnek. aki tud valamit a h1n1 oltószerével kapcsolatban, az irja már le kérlek! válaszotokat előre is köszönöm
2009. nov. 13. 16:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mi van? Hol hallottad? Pedig megkaptam és nem éreztem a súlyos következményt. :S
2009. nov. 13. 16:57
 2/15 anonim válasza:
Én megkaptam az oltást, sőt mostanában kapják meg a kis iskolások is. Annyit tudok róla, hogy fáradékonyságot, szédülést és étvágytalanságot okozhat. Nagyobb kárban részesülhetsz, ha nem oltatod be magad.
2009. nov. 13. 17:01
 3/15 anonim válasza:
Igen,nálunk ma mondta a tanár a suliban hogy hétfőre el kell dönteni a szülőknek hogy megkapjuk e a H1N1 oltást,de senki nem tudja h mi legyen mert azt hallottuk hogy nagyon sok higany van benne.De amúgy mi azért is nem merjük beadatni,mert ez az oltóanyag még nincs tesztelve,ki tudja hogy milyen mellékhatás jöhet elő később.:SAmúgy meg 100an 100 félét mondanak.Van aki szerint az a higanymennyiség ami benne van nem veszélyes:S
2009. nov. 13. 17:02
 4/15 anonim válasza:
Előző vok.Én amúgy már középsulis vagyok,eddig csak az általánosban volt ingyenes ,mostmár a középsulikban is
2009. nov. 13. 17:03
 5/15 anonim ***** válasza:
39%
16:57 vagyok! Én is éreztem valami fáradékonyságot. Akkor mérgező van a szervezetemben??? :S
2009. nov. 13. 17:04
 6/15 anonim ***** válasza:
17:04 vagyok! Ja és miért van benne higany? Bocs az offért!
2009. nov. 13. 17:05
 7/15 anonim ***** válasza:
46%

"nagyobb kárban részesülhetsz, ha nem oltatod be magad."

miben is?

1 hétig lebetegedsz, és még a pénzed is megmarad.

mivel nem súlyosabb lefolyású mint a normál flu. apropó, azzal mi van? mert ez az ellen nem véd.

mindenki elfelejtette.

2009. nov. 13. 17:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Sok kérdés alá leaírtam már, amit én vegyészmérnök (gyógyszermérnök szakirány) végzettséggel tudok erről a témáról, de újra leírom.

A higany nem önkényesen kerül az oltásba, az immunreakciót erősíti, rengeteg oltásban használják a mai napig, bár némi higany körüli hangulatkeltés miatt az emberek félnek tőle, ezért az emberek oltási hajlandóságának növelése érdekében sok oltásból inkább kihagyják.

Az oltásban egy olyan vegyület van, amiból a szervezetben egy szerves higanyvegyület, az úgynevezett etilhigany szabadul fel.

Az első ijesztgetés ugye arra alapult, hogy a higany veszélyes, mert a hőmérőben is az. Ez butaság, a higany egy atom és minden atom lehet bizonyos molekulákba rendeződve veszélyes, másokban pedig nagyon hasznos. Például a szénatom jelen van a cukorban, de a nitroglicerinben is.

Ráadásul a higany maga nem is veszélyes, hashajtóként használták és használják ma is. A hőmérő esetében az veszélyes, hogy a légkörön a higanyból oxid keletkezik ami már káros a szervezetre, ezért nem szabad belélegezni.

Amúgy a higany egy másik vegyületét, a higanykloridot (pedig ebben a másik atom a klór, melyet önmagában harcigázként használnak, szétroncsolja az ember tüdejét) például nyílt sebek közvetlen fertőtlenítésére használják.

Tehát térjünk vissza az etilhiganyhoz. Ez egy szerves higanyvegyület (szerves az a vegyület, amelyben 4 ligandumú szénatom található), a természetben is előfordul társával, a metilhigannyal együtt. Ahogy alkoholból is sokkal veszélyesebb a metil, mint az etil, úgy higanyból is. Ez a veszélyesség abban nyilvánul meg, hogy a metilhigany körülbelül 15ször lassabban ürül ki a szervezetből, mint az etilhigany.

Miért baj ez? Mert mindkettő olyan, hogy ha hosszú ideig terheli a szervezetet, akkor károsító hatású lenne.

A számokra pontosan nem emlékszem, egy másik kérdés alatt válaszként a pontos számokkal átszámoltam mindent, bárki megkeresheti, de a következő dolog jött ki:

Csak a metilhiganyra vonatkozó veszélyes mennyiség határértékét találtam meg, alapfelvetés, hogy etilhiganyból 15ször többet bír el a szervezet. Továbbá a határértékek minden esetben a valóban mindenképpen ártalmas mennyiség legfeljebb 10%át jelentik a vegyiparban, de általában inkább 3-4%át. Ezekkel a számolásokkal átpörgetve az oltásban levő higanymennyiséget az jött ki nagyjából, hogy már egy 20 kilós emberbe is nagyjából 50-60 oltást kéne egyszerre beadni, hogy a higanyszint veszélyes legyen az egészségére.

Ráadásul ez még mindig kevés, mert a higany nem rongál közvetlenül, csak terheli az idegpályáinkat és hónapokig, vagy akár évekig kell terhelnünk vele a szervezetünket ahhoz, hogy valóban káros hatásuk legyen.

És még egy gyors példa: ahogy azt írtam ezek a szerves higanyok a természetben is előfordulnak. Például rengeteg természetes táplálékban. Többek között minden halételben jelent van a (veszélyesebb) metilhigany. Tengeri, öreg, ragadozó halakban igen nagy mennyiségben, ezekből akár egyetlen adag (~10 deka) több metilhiganyt tartalmazhat, mint amennyi etilhigany az oltásban van.

Regisztráltak is ezzel kapcsolatosan egy katasztrófát, egy kínai faluban 40-50 ember halt meg röbid időn belül metilhigany mérgezésben. A falusiak fő tápláléka a helyben halászott cápák húsa volt. Az utólagos vizsgálatok kiderítették, hogy valami miatt irdatlan mennyiségű metilhigany volt bennük. Ha jól emlékszem (de ebben nem vagyok biztos), akkor etilhiganyra átszámolva 10 deka húsban annyi metilhigany volt, mint amennyinek megfelelő terhelést a szervezet számára közel 100 oltás jelentene. Ők pedig ezen a húson éltek a születésük óta, a rejtélyes metilhigany növekedés pedig elvileg a katasztrófa előtt évekkel következett, tehát éveken át napi 100 oltásnyi higanyvegyülettel terhelték a szervezetüket, mire meghaltak.

2009. nov. 13. 17:29
 9/15 anonim válasza:

a Második vagyok.

Ha veszélyes lenne akkor nem mondanák be a hírekbe, hogy a háziorvos nem beszélheti le róla a betegét. Amúgy tesztelve van..és kétlem, hogy a higanymennyiség olyan sok lenne, hogy bármi kárt okozhatna a szervezetedbe. De aki magának hisz az magára is vessen. :D

2009. nov. 13. 17:29
 10/15 anonim ***** válasza:

Igen, van benne higany tartalmú vegyület azért, hogy "stabilizálja" az oltóanyagot. De pont ugyanannyi van benne (azaz minimális mennyiség), mint az összes többi oltásban. Az összes influenza elleni oltásban ugyanazok a vivő és stabilizáló anyagok, csak a benne levő "elölt" vírust cserélik, attól függően, hogy az adott évben mi fertőz. És ezeket az oltásokat immár 40 éve használják, és mint látható teljesen biztonságosak.

Csak itt is valaki látja, hogy higany van benne, és azt hiszi, hogy szándékosan mérgezni akarják a jónépet. Ha egy Trabant megy előtted az úton, jóval több ólom (mely biológiai hatását tekintve hasonló a higanyhoz, mert mindkettő nehézfém) jut a szervezetedbe, mint az oltással.

És ilyen alapon lehetne mondani, hogy senki se menjen CT-re vagy röntgenre, mert ott pedig radioaktív sugárzást használnak... De a haszon sokkal nagyobb a kockázatnál, ezért használják ezeket is, és az oltásokat is.

Arról nem is beszélve, hogy a füstölt élelmiszerekben pedig benzol származékok vannak, szóval azt se lehetne enni. A lakások levegőjében pedig sugárzó radon van, ez felelős az éves sugárterhelés 40%-áért, szóval levegőt se szabad venni...

2009. nov. 13. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!