Ha szoptatós anyaként beadatom az oltást H1N1 ellen, a benne lévő higany hogy hat a babámra? Ha az én szervezetemben felszívódik, átmegy a tejjel?
Szia!
Sajna erre nem tudok neked válaszolni,de nálunk a védőnő,gyerekorvos,nőgyógyász,háziorvos mindenki azt mondta ha megszülök haladéktalanul oltsunk!A kislányom egy hetes volt mikor én megkaptam az oltást,én be is lázasodtam 2 éjjel de neki semmi baja nem lett,sőt azt mondták így lesz védett!
Nagyon ideges voltam én is!Azóta ismét eltelt egy hét mind a ketten teljesen jól vagyunk!Neki is mértük a lázát végig neki nem volt!
teljesen jól van!!!
csak tapasztalat....
bocs h nem igazi segítség vagy válasz
Etil higany van benne. (nem metil higany, ez a mérgező), és ezt a tízezerszeresét, ezt honnan vetted?
Ezt találtam az ÁNTSz honlapján:
"A tiomerzállal kapcsolatos tévhitek
A thiomersal egy etil-higany tartalmú vegyület. Az oltóanyag minimális mennyiségben tartalmazza, vízben oldódó anyag, a szervezetből gyorsan kiürül. Tartósítószerként alkalmazzák néhány oltóanyagban. Az Egészségügyi Világszervezetnek a védőoltások biztonságával foglalkozó
14
Tanácsadói Bizottsága 2003. augusztusi állásfoglalása szerint nincs bizonyíték az egyes oltóanyagokban alkalmazott tiomerzál (etil-higany) mérgező mivoltára. A Bizottság a legújabb vizsgálatok alapján megállapította, hogy biztonságossági szempontok alapján nincsen ok a tiomerzál tartalmú oltóanyagokkal folytatott oltási gyakorlat megváltoztatására.
Az állásfoglalása alapján a magyarországi védőoltási gyakorlatban rendszeresen alkalmazott tiomerzál tartalmú vakcinákat veszély és következmény nélkül használhatjuk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!