A terhesség alatt kialakuló mióma (méhen kívül) felszívódik? Volt már ilyen valakinek?
Nekem már az első terhességem alatt volt a külső falon két miómám. Az egyik sajnos tojásnyi méretűre meg is nőtt. Ez elég kellemetlen, de nekem azt mondta a dokim, hogy olyan nő is szült már nála, akinek krumplis-zsákra emlékeztetett a méhe...
Nekem szülés után szépen összehúzódtak, és semmilyen problémát nem jelentettek. Második gyereknél a kettőből csak az egyik jött elő (és nem is lett annyira nagy, mint elsőre), mondjuk zavart rendesen, főleg, amikor nagy pocakkal pont a köldökömnél nyomódott ki, ahol nagyon vékony a bőr... Akkor azt mondta a doki, ha véletlenül valami miatt császár lesz, akkor azonnal kiveszik azt is, de egyébként semmit nem csinálnak vele. Így is lett, természetes úton szültem.
Kíváncsi vagyok, a harmadikkal hogy lesz, most várom, de még nagyon pici, így ez még nem derült ki...
Így van, összezsugorodtak, és mint írtam, a második terhesség alatt csak az egyik jött vissza a kettőből. (Sajnos a nagyobbik).
Amikor megszültem, és lelapult a hasam, még ki tudtam tapintani a miómát, de pár nappal később már nem.
Gondolom a hormonális változás gondoskodik a növekedésről és a zsugorodásról is, de erről egy orvos nyilván többet tud mondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!