Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A h1n1ben meghalt 15 éves...

A h1n1ben meghalt 15 éves kisfiú anyja be fogja perelni a kórházat. Tényleg ez lesz most a módi? Lentebb bővebben.

Figyelt kérdés

Senki nem adatja be az oltást az oltásellenesek gerillahadjárata miatt aztán ha valahol neadjisten beüt a ménykű (adja az ég, hogy minél kevesebb ilyen hely legyen, de félő, hogy elő fog még fordulni), akkor mindenki felelős lesz, csak az nem, aki nem oltatta be a gyerekét/magát??

Természetesen nagyon szomorú, hogy ez történt, de én nem értem, hogy mi ezzel a nő célja, miért csinálja ezt, miért kelt botrányt? Pláne, hogy egyértelmű a felelőssége, hisz hónapok óta minden hivatalos szerv azt mondja, hogy a króikus betegek és környezetük mindenképp oltassák be magukat. Talán így reagálja le azt a hatalmas "mi lett volna, ha?"-t, ami most benne van?

Én ilyen helyzetben nem is tudom mit csinálnék, szerintem az öngyilkosság gondolatával küzdenék, de az biztos, hogy nem kórházakat perelgetnék... Ide is bejön az amerikai módi? Mindenki felelős csak a felelőtlen szülő nem az?

Amúgy a felülvizsgálat eredménye már befutott, miszerint az egészségügy teljesen szabályosan járt el a fiú ügyében, tehát szinte biztos, hogy semmi eredménye nem lesz az egésznek, legfeljebb a nő lelkiismeretét megnyugtatja, ha mást hisz felelősnek majd...

2009. nov. 12. 14:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled, ez tényleg nehéz dolog.

DE!

Egy orvosnak kötelessége, hogy tudásának és a hivatalos álláspontnak megfelelően tájékoztassa a betegét.

Ha mást gondol, akkor annak ne adjon hangot. Az a magánvéleménye.

Ha bemész a dokihoz, és megkérdezed, hogy mi a véleménye a Nurofenről, akkor azt fogja mondani, ami a betegtájékoztatón van, illetve, amit hivatalosan állítani lehet a gyógyszerről. Semmi olyan nem fog mondani, hogy "de én azt hallottam, hogy nem túl jó, mert van, aki kipattogzott tőle, úgyhogy nem ajánlom".

???

Ez elvi kérdés.

Vagy magabiztosan állítsa azt, amit biztosan TUD, vagy inkább ne mondjon semmit.

A kismamák rettegnek az oltástól, mert nem volt tesztelve. Én inkább a gyereknevelés kategóriát látogatom, és szinte senkinek nem tanácsolták az orvosnál az oltást. Nem bírom nekik ésszerűen elmagyarázni...

Az én dokim elment valami fejtágításta, és tudása teljes birtokában állítja, amit állít. Támogatja a védőoltást. Ezenkívül, nincs annál bizalomgerjesztőbb, mint amikor az orvos jó példával jár elől, és ő is beoltatja magát.

Ezeknek hiányában, ha a fene-fenét eszik is, senki nem fogja beoltatni magát.

Ezen kéne változtatni elsősorban.

2009. nov. 12. 20:28
 22/25 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Nem egészen értem a témát, itt valamikor az orvos lebeszélte a családot az oltásról? Ha igen, akkor perelhet, ha nem, esélytelen.

Őszintén sajnálom a családot, de általában véve nem értek egyet azzal, hogy néhány éve nálunk szinte az összes halálesetért felelőst kell keresni. Még a 80 éveseknél is addig kutatnak a hozzátartozók, míg nem találnak hiányosságot, amibe bele lehet kötni. Nem emlékszem rá, hogy valaha a tüdőgyulladásban elhunytak szervezetéből bármilyen vírust tenyésztettek volna.

Most sem mindig, csak ha kell a szenzáció.

Nyugodjon békében a kisfiú!

2009. nov. 13. 07:20
 23/25 anonim ***** válasza:

"Egy orvosnak kötelessége, hogy tudásának és a hivatalos álláspontnak megfelelően tájékoztassa a betegét."

Akkor van baj, ha a 2 nem egyezik.

2009. nov. 13. 09:09
 24/25 anonim ***** válasza:

"antiszemita, globalizációellenes, scientológiás - random abszolút nem szakmabeli akárki mond? "

Ha te az ANTSZ-t annak tartod...

2009. nov. 13. 09:19
 25/25 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül a szülő felelős ilyen esetért, de az egészségügy sem okolható.

Sajnos, mindig is történtek olyan betegségek,balesetek,halálesetek, amelyeknél örökre megválaszolatlan maradt: miért... ?

A sajtó, média által mostanság nagyobb nyilvánosságot kapnak az események, nem biztos, hogy pozitív változás ez. Financiális okokból is haldoklik az egészségügy, vannak személyzeti problémák, de lényegesen befolyásolja az emberek hangulatát a gerjesztett ellenszenv is.

Részvétem a kisfiú családjának.

2009. nov. 24. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!