Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A h1n1ben meghalt 15 éves...

A h1n1ben meghalt 15 éves kisfiú anyja be fogja perelni a kórházat. Tényleg ez lesz most a módi? Lentebb bővebben.

Figyelt kérdés

Senki nem adatja be az oltást az oltásellenesek gerillahadjárata miatt aztán ha valahol neadjisten beüt a ménykű (adja az ég, hogy minél kevesebb ilyen hely legyen, de félő, hogy elő fog még fordulni), akkor mindenki felelős lesz, csak az nem, aki nem oltatta be a gyerekét/magát??

Természetesen nagyon szomorú, hogy ez történt, de én nem értem, hogy mi ezzel a nő célja, miért csinálja ezt, miért kelt botrányt? Pláne, hogy egyértelmű a felelőssége, hisz hónapok óta minden hivatalos szerv azt mondja, hogy a króikus betegek és környezetük mindenképp oltassák be magukat. Talán így reagálja le azt a hatalmas "mi lett volna, ha?"-t, ami most benne van?

Én ilyen helyzetben nem is tudom mit csinálnék, szerintem az öngyilkosság gondolatával küzdenék, de az biztos, hogy nem kórházakat perelgetnék... Ide is bejön az amerikai módi? Mindenki felelős csak a felelőtlen szülő nem az?

Amúgy a felülvizsgálat eredménye már befutott, miszerint az egészségügy teljesen szabályosan járt el a fiú ügyében, tehát szinte biztos, hogy semmi eredménye nem lesz az egésznek, legfeljebb a nő lelkiismeretét megnyugtatja, ha mást hisz felelősnek majd...

2009. nov. 12. 14:45
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy az egész internet tele van ilyen "én úgy hallottam", "én így tudom", "nekem azt mondta valaki" típusú véleményekkel az oltásellenes oldalon, ezzel szemben áll az, hogy az összes hivatalos szervezet, összes neves szaktekintély, a tisztifőorvosok mind az első pillanattól az oltás mellé állnak, és ahogy itt is komolyodik a helyzet az ellenzők is.

Persze rá lehet ezt fogni arra, hogy ajándékot kaptak a gyógyszergyártól, de pontosan miért érné meg ez a gyógyszergyárnak? Hisz a magyar állam már kifizette az oltást, tehát innentől akár a Dunába is önthetnénk, a gyártónak olyan mindegy.

2009. nov. 12. 15:43
 12/25 anonim ***** válasza:
Sajnos én nem a neten olvastam, hanem a 2 fülemmel hallottam, olyantól, aki ebben dolgozik.
2009. nov. 12. 16:03
 13/25 A kérdező kommentje:

Bizonyítsd és máris elhisszük, addig viszont semmi értelme annak, amit csinálsz.

Én meg azt hallottam, hogy az oltástól repülni fogunk tudni és 500 évig fogunk élni. Na most akkor ezt is elhiszed?

2009. nov. 12. 16:06
 14/25 anonim ***** válasza:
A pozitív véleményeket te is csak hallottad, olvastad, nem igaz? (bocs, ha véletlenül mégis gyógyszerész, kutatóorvos v. ilyesmi lennél)
2009. nov. 12. 16:06
 15/25 A kérdező kommentje:

Gyógyszermérnök vagyok végzettségemet tekintve, de nem a szakmámban dolgozok.

Amúgy pozitív vélemények tucatjait tudod elérni az interneten hiteles emberek által elmondva, leírva.

Értsd meg, hogy más az, ha ott egy videó, amin 20 tisztifőorvos egymás után elmondja, hogy milyen fontos az oltás, ha ott a Magyar Tudományos Akadémia hivatalosan kiadott közleménye arról, hoyg milyen fontos az oltás, satöbbi, és más az, ha valaki névtelenül beírja egy fórumra, hogy "hallottam, hogy...".

2009. nov. 12. 16:09
 16/25 anonim ***** válasza:

nem vitatom, más

de attól még lehet, hogy a névtelennek van igaza (nem állítom, lehet!) A tisztiorvos, akármilyen orvos is, mégis csak a hivatalos álláspontot képviseli. A hivatalos álláspont pedig az, hogy oltani KELL!

olyantól tudom ezeket, akinek jövő héten oltania kell, ő meg az antsz-től

2009. nov. 12. 16:18
 17/25 A kérdező kommentje:

Persze, vannak olyan emberek, akiknek ha a halott ükapjuk jönne vissza és hozná a hírt Istentől, hogy oltsák be magukat akkor se hinnék el, mert "valakitől azt hallották, hogy...".

Ennyire elképzelhetetlennek hallod, hogy a "hivatalos álláspont", amit a világ legnevesebb orvosainak, virológusainak, gyógyszermérnökeinek tízezrei képviselnek neadjisten a helyes álláspont és nem az, amit néhány - általában antiszemita, globalizációellenes, scientológiás - random abszolút nem szakmabeli akárki mond?

Ezt hívják a kritikus gondolkodás hiányának IMHO.

2009. nov. 12. 16:24
 18/25 anonim ***** válasza:
ez a nő pénzt akar csinálni a fia halálából, ami undorító. csak kihasználja ezt a hisztit a vírus körül, hátha kap pénzt. ocsmány!
2009. nov. 12. 18:00
 19/25 anonim ***** válasza:
47%

Szeritem a nő egyszerűen csak valamit csinálni akar.

Nem pénzért, nem azért, mert felelőst keres, egyszerűen valamit tennie KELL. Akármit.

Ne akarja senki megtudni, milyen érzés elveszíteni egy gyereket.

Egy felelőst tudok, az orvosukat.

Igenis, az ő felelőssége, hogy a hivatalos álláspont szerint tájékoztassa a szülőket, hogy márpedig, oltani kell!

Egy szülő egyedül nem tud olyan dolgoban döntést hozni, amiben nem biztos, amiről ellentmondó vélemények keringenek, amit nem ismer, amihez nem ért.

Honnan tudja egy átlag ember, hogy egy mesterséges vakcina jó lehet? Valakinek el kell magyarázni, hogy az igenis az ő érdeke, hogy beadja, mert ilyen meg olyan immunitást vált ki a szervezetéből a H1N1-re?

Kedves kérdező, te hozzáértő vagy, normálisabban elmagyaráztad, hogy is működik az oltás mechanizmusa az emberi szervezetben, hogy minden influenza elleni oltás ugyanaz, csak a vírust cserélik! Hogy a higany, nem az a higany stb...

Ha valaki ezt ugyanigy elmagyarázta volna a szülőknek, és még így sem adatták volna be a gyereknek az oltást, na az a szülők hibája lett volna!

Így csak és kizárólag az orvosukat tudom hibáztatni.

2009. nov. 12. 19:54
 20/25 A kérdező kommentje:

19:54-es. Nehéz ez az egész, mert minden hivatalos szerv nyakra-főre ajánlja az oltást, de sokan mégis inkább adnak a neten keringő pletykáknak és valamiért nem is nyitottak a tudományos háttérre, elutasítják azt.

Én például 97%os hasznos válasz aránnyal vágtam bele 3 napja abba, hogy gyógyszermérnökként tisztázzam az itt megforduló emberek bizonytalanságait, aminek azért lett is eredménye, sokakban tisztázódott 1-2 dolog, másrészt viszont a 97%omból 68% lett, ami azért erősen mutatja, hogy sok embert hidegen hagy a tudományos magyarázat, a tények, sokan szívesebben hallgatnak az összeesküvés elméletekre, mert azok izgalmasak, vagy én nem is tudom miért.

Szóval nehéz ez tényleg és nem tartom elképzelhetetlennek, hogy igazad is van, a nó nem kapott megfelelő tájékoztatást, arra nem is emlékszem így hirtelen, hogy az ellátó orvost, vagy a saját orvosukat pereli vagy esetleg ez a kettő ugyan az.

2009. nov. 12. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!