Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tehetnék? Nem bírom,...

Mit tehetnék? Nem bírom, nagyon fáj.

Figyelt kérdés

Szerda éjjel kezdődött nagyon fájt a torkom nappalra be is lázasodtam. A torkomra szerdán nem szedtem semmit, mert már krónikus mandulagyulladásom van, 3hete volt egy tüszős mandulagyulladásom és mondták a fül-orr gégészeten h akármikor fájhat nem tudok ellene mit tenni, hiába szopogatnék akár mit is rá. Szerdán elmentünk az orvosomhoz(kiderült h megint tüszős mandulagyulladásom van) kaptam antibiotikumot, ma van a második napja h szedem meg mellé kataflánt meg algopyrint mert estére mindig 38fölé megy a lázam nappal meg mint most is 37:5.

CSak folyadékot "eszem" teát iszom meg húslevest, de a teától már hánynom kell a hús leves meg nem jóízű számomra meg a baracklé sem meg csipi is a torkomat, most vizet iszom. Éhes nem vagyok. De annyira fáj a torkom a nyirokcsomóim nagyon fel vannak dagadva a jobb oldalt nagyon durván, a gyógyszereket is nagyon nehezen veszem be, most is nagyon hányingerem van és nyelni kb nem is bírok állandóan köpködök beszélni se bírok. Mit tehetnék h ne fájjon ennyire? Nem bírom már :( Kegyetlen. köszönöm előre is a válaszokat. 16/L

2009. okt. 30. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Használd a Cataflamot, azt a fájdalomra kaptad nem a lázra.!!!!!

Lázra Algopyrin való. S egyél olyat amit kívánsz.

2009. okt. 30. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

őszintén? túlsokmindent nmtudsz csinálni, minthogy várod h meggyógyulj. ha szeded a fájdalomcsillapítókat, de nem segítenek, akkor túlsok mindent nem tehetsz.

még 1-2 nap és jobban leszel. aludj sokat.

2009. okt. 30. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Cataflam (nem árt mellé a Quamatel mini gyomorvédőnek, mert nekem mindig fájt tőle a gyomrom), és próbálj meg langyos ecetes-sós vízzel gargalizálni kb. óránként. Nem túl kellemes, de nekem szokott segíteni. Remélem neked is fog! Jobbulást!
2009. okt. 30. 14:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Teljesen meg tudlak érteni én is sokat szenvedek a manduláim miatt, nagyon kell vigyáznom rájuk. Én az antibiotikumot és az algopyrint mindig injekció formájában kapom ami nagyon gyorsan hat, már az első után lehet érezni a hatását. Ha legközelebb lesz ilyen injekciót kérj, gyorsabban elmúlik mintha gyógyszert szednél. Teázz sokat mézzel és citrommal, tegyél vizes borogatást a torkodra, egyél sok C-vitamint, igyál grapfruit cseppeket, és természetesen szedd a felírt gyógyszereket. De sztem ha ilyen sűrűn gyullad be akkor ideje lenne elgondolkodnod a kivételen, mert később jobban fogsz vele szenvedni. 24/L

2009. okt. 30. 14:53
 5/7 anonim válasza:

Szerintem szegyél Coldrexet vagy Neocitránt.

Nekem is ilyen panaszaim voltak nemrég, és kiderült, hogy vírusos torokgyulladás és nyirokcsomógyulladásom van egyszerre.

Jobbulást. :)

2009. okt. 30. 16:58
 6/7 anonim válasza:

most ne nézzen senki hülyének :)

de nekem is volt ilyen volt mikor 2 hónapig itthon kellett iennel maradnom ráadásul suli idő alatt :S

nem tudom h ez a tüszös mandulagyulladássaal jár-e együtt de nekem ien fehér is volt ott a torkom és azt mondta nekem a doki h egyek sokszor műzlit mert az lekaparja róla azt a fehér gennyszerűt és akkor utána a gyulladás is lemegy :)

ettem 2-3 napig a műzlit utána már nem fájt a torkom és max 1 hét múlva már rendbe is vtam :)

bár az nem túl kellemes mikor eszed a műzlit mert nagyon kaparja a torkod, én is nagyon megszenvedtem vele de megérte :)

remélem tudtam segíteni :)

2009. nov. 1. 17:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de végül kórház lett a vége és tályogos volt a mandulám fel is vágták...
2009. nov. 5. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!