Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Elkaphattuk az "újinfluenzát?

Elkaphattuk az "újinfluenzát?

Figyelt kérdés
Vasárnap voltunk Pesten rokonlátogatóban, beiktattunk egy kis plázázást is. Tegnap este óta vannak nátha-szerű tüneteink: tüsszögés, orrfolyás, gyengeség. Ma reggel a 14 hónapos lányomnak már hőemelkedése is volt, délutánra pedig 39 fokos láza lett. Nurofenre lejjebb ment, de megint kezd fölfelé kúszni, 37,7 volt mielőtt elaludt, fél órája. Én (anya) sem vagyok a topon, ömlik az orrom, gyenge vagyok, de lázam nincs. Szerintetek ez csak egy sima vírus, vagy a rettegett H1N1?
2009. szept. 9. 21:30
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
ORVOS! mert valószínű, hogy az!
2009. szept. 9. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Igen, de felesleges pániolni. Ugyan olyan, mint a többi influenza. Irány a doki. Pár nap teaivás meg vitaminszedés és el van intézve. Nem a h1n1-be "szoktak" belehalni, hanem a szövődményeibe. A h1n1-nél ezerszer halálosabb és gyakrabban előforduló betegségek is vannak, tényleg nem kell pánikolni.
2009. szept. 9. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én most egyértelmüen influenzás voltam,de nem haltam bele ,ahogy eddig egyszer sem pedig minden évben elkapom,nem kell pánikolni.........
2009. szept. 9. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Te figyelj már, most nem kötekedésből, de ha 39 fokos láza van délután a gyerekednek, akkor miért nem orvoshoz viszed, ahelyett, hogy itt kérdezősködsz? Ott majd megmondják.

Ha meg az akkor sem kell kétségbe esni, influenza és kész, szépen meggyógyultok. A "normális" szövődményeibe is belehalnak emberek csak azt nem fújják így fel, ez most érdekesebb téma. De nem veszélyesebb. Pont tegnap este néztem erről egy műsort, a normális egészségi állapotúakra semmivel sem veszélyesebb mint a mezei társa, a veszélyeztetettekre is csak ugyanannyira. Nem értem miért fújták így fel...

2009. szept. 9. 21:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért nem vittem orvoshoz, mert teljesen jól volt a lázcsillapító után. Szaladgált a Duna-parton, ugyanolyan eleven volt, mint máskor, csak estére megint lelassult. Gondolhatod, hogy ne vagyok egy szadista állat. Ha csillapíthatatlanná válik a láza, még éjjel is be fogom vinni az ügyeletre.
2009. szept. 9. 22:09
 6/7 anonim válasza:
93%

21:45

Azért fújták így fel,mert a gyógyszeriparnak kevesebb bevétele volt az utóbbi idöben,és ezért keltenek hisztériát hogy minél többen kérjék a védöoltást, abból majd befolyik a sok milliárd!

Kérdezö menj orvoshoz, ha vírus ha nem, de addig is szedjél sok C vitamint és a gyerekenek is adj.

Neki adhatsz 500mg-ot,magadnak meg 3-4-5ezret!

nyugi ez nem sok,ilyenkor olyan vagy mint egy kiszáradt szivacs és sokkal többet szív magába a szervezetd.Ha már nem tud többet felszívni azt lazább széklettel jelzi.

Szóval minden nap hasmenésig nyomhatod bátran!!!

Pár nap és túl leszel rajta!

2009. szept. 9. 22:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Amíg nem fáj a torkotok, addig 38°C alá ne vidd a lázatokat! Erősítsétek az immunrendszereteket és pihenjetek sokat! Ha már a torkotok is fáj, akkor a vírus már "szaporodik", vagyis el kell menni az orvoshoz.
2009. szept. 13. 10:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!