Orrmosás csapvízzel veszélyes?
Figyelt kérdés
Vettem egy orrmosót, viszont nem forraltam fel a vizet, csak beletettem két tasak nátrium klorid port, utána olvastam el, hogy fel kellett volna forralni. Budapesti csapvíz. Ráguglizva az első oldalon halálos veszélyről írnak folyamatosan, szoval most idegesít. Tapasztalatokra vagyok kiváncsi.tegnap 21:42
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, veszélyes-e, én csak az utóbbi 20 évben csinálom, eddig nincs bajom tőle.
2/5 anonim válasza:
Indiában nagy hagyománya van az orrmosásnak és a covid alatt feltűnően sok volt náluk a mukormikózisos eset. Én azt javaslom, hogy inkább tartsd be a higiéniai előírásokat, forrald fel a vizet.
3/5 anonim válasza:
1-es vagyok. Elolvastam. Nem tudtam ilyesmiről, csak azt, hogy Budapesten teljesen jó a víz. Ami igaz is, de azért ezentúl akkor is forralom.
4/5 anonim válasza:
Úgy tudom csak desztillált vizet szabad használni.
Vagy esetleg sokáig forraltat.
5/5 anonim válasza:
A csapvíz minőségétől függ. Vannak országok, ahol a csapvíz közvetlen fogyasztásra, ivásra nem igazán alkalmas, csak mosakodásra. A budapesti csapvíz a mikrobiológiai tisztaságot tekintve forralás nélkül is használható a jelzett célra. A felhasználási javaslatba a biztonság kedvéért tették bele a fel kell forralni kitételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!