Ízületi, izomfájdalom, izomgyengeseg, izomgörcsök, hőemelkedés lehet Lyme kor jele?
November 10én észrevettem a karomon egy piros kör alakú foltot, kb 3-4 cm volt, közepén piros pöttyel. Furcsállottam, de nem foglalkoztam vele. Egy hónap múlva ízületi fajdalmaim lettek mindenhol, feszesek lettek az izmaim, időnként begörcsölnek, nehezen tudok járni, minden izmom gyenge. Ez két hete tart, tegnap óta hőemelkedésem is van. Doktornő a foltra azt mondta, ez nem lyme, de azt mondta hogy mivel lehet valami baci, írt fel antibiotikumot, supraxot. 5 napig kell szednem, ma vettem be az első szemet.
Lehet ez lyme kór?
Alig tudom így ellátni a háztartást, három gyermekem van...
Verkepem jó, gyulladásos értékek, reuma faktor rendben. 36 éves vagyok, eddig mindig pörögtem, most meg csak üldögélni tudok.
Ezeket a kérdéseket miért itt teszitek fel, ahelyett, h elmennétek orvoshoz?
Ha azt írja vki, h igen az van, akkor. IT csinálsz?
Hátra dőlsz a kanapén megnyugodva, h igazad van?
Az elmúlt egy hétben te vagy már az ötödik ember, aki ezt kérdezi. Tél van! Este mínusz fokok vannak, minden élősködő halott! Vagy te a lakásban tenyészted a kullancsokat?
3as
Neked mekkora foltod volt?
Köszönöm! Nekem ennél kisebb volt, és szabályos kör alakú, de az egész ugyanolyan piros volt, nem volt világosabb része.
Most az ügyeleten azt mondták, hogy mivel a pötty hamar elmúlt, ezért valószínűleg nem lyme. Szedjem tovább az antibiotikumot és ha nem leszek jobban, az ünnepek után menjek vissza az orvoshoz. Csak azért aggódom. Alig tudok járni 😭
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!