Mit lehet tenni krónikus orrdugulás ellen?
Lehet kapni tengervizes orrcseppet. Ezek orrdugulás ellen nem sokat érnek, viszont a nyálkahártyának jó. Egy ideig én is orcseppen éltem, de 1-2 nap alatt helyrejött az orrom. Viszont én csak 1-2 hónapig voltam rászokva.
Hét év nagyon sok idő, valszeg tönkrement az orrnyálkahártyád, szóval annak helyre kell jönnie.
Semmiképpen se használj rendes orrcseppett, mert attól megint rosszabb lesz. Használj tengervizes orrsprayt, naponta többször, az segít regenerálódni az orrnyálkahártyádnak.
Ha egy hét után sem javul a helyzet, akkor menj el fül-orr gégészetre, de ne ahhoz a dokihoz, mint eddig. Mindenképpen mondd el a dokinak is, hogy évekig orrcseppet használtál rendszeresen.
Én is kb 6-7 éve szenvedek orrdugulással. 2010-ben meg is mütöttek, a középső turbinákból lefaragtak, de nem segített. Csak szájon át kaptam levegőt.
Nekem kimutatott pár dolgot az allergia teszt, de hülyeség, gyerekkorom óta allergiás vagyok néhány dologra, de sohasem okozott komoly problémát. 7 éve semmi mást nem csinálok, minthogy olvasok, forumozok, hátha találok valami megoldást.
Arra jutottam, hogy ez u.n vazomotoros rhinitis, vagyis az orvosoknak gőzük sincs hogy mi okozza a problémát, hát erre kitatáltak rá egy nevet. Nos annyi igaz lehet , hogy a probléma az ereket szbályozo idekektől van. Tehát ez egy ideg probléma, amit szerintem egész másképp kéne kezelni, de a hülye nemtörödöm orvosok nem foglalkoznak vele. Senkit nem érdekel, hiszen nem halálos. Csak halálosan idegesítő!
Rajam egy dolog segített - ugy-ahogy- elköltöztem jó messzire, másabb az éghajlat. Annnyiban javult a dolog, hogy már nem 24/24 órát van eldugulva az orrom. vannak napok amikor majdnem hogy tökéletes, és van amikor kegyetlenül bedugol. Ugy vettem észre hogy az időjárás is befolyásolja, pl amikor hideg esősre fordul vagy szeles akkor tutti eldugul. És akkor napokba telik amig kitisztul, akkor is ha már rég tiszta kék az ég. De nem mindig az időjárás az oka, van hogy csak ugy. - hozzátenném hogy a csak ugy az persze nem ugy van, mert mindennek van oka, csak nem hajlandok erre se pénzt se időt fecsérelni.
Még talán egy javaslatom lenne, az infralámpa csökkenti a gyulladást, talán segíthet.
És az orrspréj helyett, ami igen káros lehet hosszu távon, helyette inább a pseuddoeffedrines tabletta, vagy ha van teában. Én most rendeltem belőle, de még nem probáltam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!