HELP! Valami házi recept, amíg elmegyek a dokihoz?
Tegnap előtt kezdődött, először picit kapart a torkom, tegnap már jobban, ma meg, annyira be van gyulladva, és dagadva, hogy arra keltem h olyan pici hely maradt szabadon a torkomban h alig tudok levegőhöz jutni, és hogy folyik rólam a víz, melegem van. (lázat akartam mérni, de nem találtam a mérőt :S.
Igaz régen voltam náthás, de ilyen tünetek nem tapasztaltam! De az orrom nem folyik egyáltalán, be sincs dugulva, csak a torkom van eléggé begyulladva, és a fülem is kezd kicsit fájni. Fél 2 körül tudtam elaludni, és még 2:43-kor ezekre a tünetekre ébredtem! Még a nyelés is nehezen megy, alig megy le a nyál a torkomon. Kimentem hoztam be mézet, és azt kanalazgatom,,,, nem tudom hogy segít-e valamit.
Étrisyon jó tippeket adott :)
A forró tea mindig tökéletes ilyen helyzetben.
Én mondjuk erős kamillateát ajánlanék rengeteg mézzel a gyulladáscsökkentő hatása miatt,dehát az kevés embernél van otthon :D
Ha mégis lenne nem árt gőzölni is vele kicsit, kitisztítja a fejed.
A fülfájásra tegyél a füledre radiátoron felmelegített párnát vagy összecsavart rongyot, ha van otthon akkor forró sópárnát.
Jobbulást!
Köszi :) ! Fél 4-kor neki álltam citromos kamilla teát főzni, és azt ittam meg, de előtte megettem egy gerezd foghagymát, meg jó pár kanál mézet. Mire észre vettem, már nem maradt a teába. :D
Tény, hogy sokkal jobb lett most, mint előtte. De az a baj, hogy nappal viszonylag jól vagyok, nem fáj annyira, csak délutántól kezd "bekeményíteni", és egész hajnalig fáj, és megduzzad a torkom.
Lehet hogy ma éjszakára már nem lesz annyira fájdalmas mint tegnap, vagy is hajnalban. Szerintetek elmenjek ma az orvoshoz, vagy várjak hétfőig?
Ha úgy érzed hogy javulsz akkor várd ki a hétfőt, de ha csak olyan "nappali jólétben" vagy, inkább menj el a dokihoz.
Egyébként érdemes ilyen esetekre sópárnát fenntartani, nekem mindig beválik :)
köszi :)
Most jöttem a dokitól, azt mondta hogy csúnyán be van gyulladva a torkom, és írt fel antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!