Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Meddig bírom ki étel nélkül?

Meddig bírom ki étel nélkül?

Figyelt kérdés
Volt egy elég komoly gyomormérgezésem. Azóta bármit eszek, nagyon rosszul vagyok tőle. Szedek gyógyszert és könnyű, diétás ételeket fogyasztok, de azok után is úgy érzem, menten elpusztulok. Az orvos csak legyintett, azt mondta, beképzelem magamnak. 23 éves vagyok, már kinőttem a túlzásokból. Már ott tartok, hogy csak sima vízet fogok inni. Az az egyetlen dolog, amitől nincs hányingerem, és be szeretném ezt tartani néhány napig. Hátha úgymond megpihen a gyomrom vagy micsoda. Szerintetek volna valami értelme, ha 3-4 napon keresztül csak vízet innék, vagy jobban ártok magamnak?

2012. nov. 17. 09:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
1 hétig simán lehet bírni étel nelkul, de ha csak vizet iszol, akkor semmi tápanyag nem jut a szervezeted be es teljesen lerobbansz.
2012. nov. 17. 09:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én azt javaslom, keress egy másik orvost, és kérd ki az ő tanácsát is. Mi az, hogy csak legyint, miközben elég komolynak tűnik a panaszod?

Kaja nélkül egyébként elég sokáig ki lehet bírni. De az nem azt jelenti, hogy ez egészséges is. Még talán két hét az, ami nem tesz tönkre, a böjtölők is gyakran koplalnak ennyi ideig. Ami azonban fontos, hogy sok folyadékot igyál közben. Szerintem próbálkozhatnál könnyű levesekkel is. Talán nem lenne olyan megterhelő a gyomrodnak a hígabb leveses cucc. Vagy esetleg zöldség, gyümölcs? Akár nyersen, de jól megrágva? Csak tippelek, de ezek elég gyorsan kiürülnek a gyomorból. (A tejtermékek és a hús sokkal lassabban).

2012. nov. 20. 09:46
 3/3 A kérdező kommentje:

Időközben sikerült kitapasztalni, hogy mitől nem vagyok rosszul. A tejtermékek teljesen ki lettek zárva és bizonyos gyümölcsöktől is "végem" van. Például amint egy alma a gyomroba ér, a hasam 6 hónapos terhes szintre vált, annyira felfúvódom. A zöldség leves és teljes kiőrlésű kenyér viszont bevált. És rengeteg vízet iszom. De ha mást eszem vagy azonnal görcsbe rándul a gyomorszájam vagy rettentő keserű íz van a számban. Gondolom az epém miatt.

Köszönöm szépen a választ. Ha így fog folytatódni, tényleg felkeresek egy másik orvost, mivel a kevés evésnek az lett a hátránya, hogy állandóan fáradt vagyok.

2012. nov. 21. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!