Vas hiányom van, van valami a céklán és a ályon kívül amiben sok van?
Mi az az ály?
Tojás sárgája, kajszibarack, eper, cseresznye, szőlő, szilva, mazsola, adatolya, füge, spenót, aborsó, a bab, lencse, zöldpaprika és a káposzta is vasban gazdag.
hát nem az akart lenni :P
hanem már az ... csak én elírtam... ;P
jaj kérdező, hiába magyarázod a bizonyítványod, a kulcsszavak között is megadtad azt, hogy 'mály' :P :D :D :D
nem baj ez amúgy, hisz ma is megtanultál helyesen leírni egy szót :) jó pap is holtig tanul :D
sok vas van a tojássárgájában a májban és a spenótban sóskában is, ajánlatos mellé c vitamint szedni, azaz citromban citrusfélékben, csipkebogyóban paprikában sok található, főleg ha nyersen eszed őket, a csipkebogyót ne forrázd le ha teának iszod, mert elveszti a hatását, igyál kevesebb koffeines italt, azaz kevés colát, kávét, mert az nehezíti a felszívódást
pussz
ja és mindegy hogy vashiányos vérszegény vagy vagy a hemoglobinod kevés, igyál egy kis vörösbort, elég egy deci naponta, vagy hetente kétszer háromszor
a bordó gyümölcsök és a zöld színű zöldségek a legjobbak
A 15:42-nak hogy én szinte nem is iszok se kólát, se kávét ,se energiaitalt. Én inkább limonádét vag pedig teját(abból is a citromosat ;)) szal azzal nem lessz gond.
És az utolsünak meg hogy: napi 1 vörösbor drága lenne csak hetente 1-2 pohár... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!