Hogyan pótoljam a vas hiányom vas szedése nélkül? Maga a vas tabletta nagyon drága.
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, ha mindennap iszom egy dl minőségi vörösbort, akkor egy idő múlva vissza áll normál szintre.
Ez igaz? Van tapasztalata vkinek?
2009. júl. 15. 13:28
1/11 anonim válasza:
Igen, a bor az tényleg hasznos. Vagy egyél sok vastartalmú ételt, pl máj. Neten utána tudsz nézni, hogy mely ételek tartalmaznak sok vasat.
2/11 anonim válasza:
A vörösbor nem sokat segit - csak babona, de a belsöségek: máj, vese és a zöld szinü saláták, züödségfélék sok vasat tartalmaznak. A vas az élelmiszerekböl viszont csak (kevés) zsiradék és elegendö C-vitamin jelenlétében szivódnak fel.
3/11 anonim válasza:
Ha már kialakult a vashiányod, élelmiszerekből meglehetősen nehéz újraállítani az egyensúlyt! A vörösbornak nyilván van valami alapja, hogy jó hatással lehet a vérképző szervekre, de, hogy meggyógyítani nem fog, az tuti. Van pár gyógynövény is, ami segít a helyreállításban (pl. csalán), de a leghatékonyabb az lenne, ha egy kúrát végigcsinálnál a tablettával mégis, az felturbózná a készleteidet, aztán onnantól "már csak" vigyáznod kellene magadra, helyes táplálkozással, a fent is említett ételek fogyasztásával. Csak ezzel a módszerrel évekig eltarthat a helyreállítás és nem is biztos a siker, különösen, ha erősebb a hiány. 2 üvegnyi minőségi vörösbor áránál nem hiszem, hogy többe kerülne egy havi adagja a vasnak, és a bor csak 2 hétig tartana ki a fenti adagolásodban. Így nézve a tabi fele annyiba kerül és hatásosabb...
4/11 anonim válasza:
Nekem ez a tabletta vált be: [link]
Ezenkívül a vörösbor, máj, spenót tényleg segíthet, de ha vashiányod van, akkor a tabletta nem igazán elkerülhető.
5/11 anonim válasza:
Vastartalmú élelmiszerek:
sovány marha-, birka-, csirkehús, szardínia
különböző müzlik (meg kell nézni az összetevőiket!)
bab, csicseri borsó, lencse, tofu, brokkoli, borsó, újhagyma, spenót, burgonya
kesu-dió, napraforgómag
szárított barack, mazsola, füge
tojás
6/11 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, megerősítettétek a tabit kell szednem!
2009. júl. 15. 17:03
7/11 anonim válasza:
Az a baj a vassal,hogy nagyon nehezen szívódik fel a szervezetben,és ráadásul sok minden gátolja is ebben.Ennek utánanézhetsz,én konkrétan a teát és a kávét tudom.Én is szedem tablettában.Sajnos ha vashiányos vagy,elég kevés rá az esély,hogy csupán élelmiszerek formájában visszaállítsd a rendet.
8/11 anonim válasza:
Vörös húsok, tojás, olajos magvak, dió.
9/11 anonim válasza:
Szerintem a minőségi vörösbor napi fogyasztása többe fog kerülni...:-)
Bár az tény,hogy nagyon drága...én legutóbb a 100 darabért 11 eurót fizettem.
10/11 anonim válasza:
Én egy vastartalmú tablettát tudok neked ajánlani amit igaz csak recepre adnak és úgy 3000 Ft körüli az ára de nagyon jó én is azt szedem már egy éve, mivel vészes vérszegény vagyok. A menzeszem nagyon erős és kifogy a szervezetem a vasból és nem nagyon teremődik újra. A készítmény nekve Maltofer Fol. Ez azért is jobb mint a többi mert, hozzáadott folsavat is tartalmaz ami segít a vas lekötésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!