Mióta mosogatógéped van, mennyivel nőtt a villanyszámlád? és a tabletta nem túl drága hozzá, megéri venni?
nem tablettát használok, hanem folyékony mosogatószert (géphez valót, természetesen).
Ha választanom kell, hogy napi egy órát a mosogató mellett álljak, vagy ugyanezt az időt a családommal tölthetem, nem kérdéses, hogy a családomat választom. És ez az idő megér nekem egy kis pénzt.
Ha okosan vásárolsz tablettát (pl. most vettem az aldiban akciósan, kb.17 Ft-ra jött kis egy db), akkor ez nem lehet szempont, hiszen kézi mosogatáshoz - a bőröm védelmében - mindenképpen jó minőségű (tehát drágább) mosogatószert vennék. Az én gépem 12 terítékes és 12 liter vizet fogyaszt egy mosogatáshoz. Én csak folyóvízben tudom elképzelni a kézi mosogatást, tehát egy mosogatáshoz ennek a többszörösét használtam el korábban. Az energia? Kb.1 KW/h fogyaszt, a leghosszabb program 46 Ft-os villanyszámlát jelent. És ne feleljtsd, hogy a kézi mosogatáshoz a csapból folyó melegvíz sem ingyen melegszik fel, annak az energiának (gáz vagy villany) is van díja! A mosogatógép energiafogyasztásában ez is benne van.
Én úgy látom, hogy nagyon megéri a gép. Persze, a gép teljes árának megtérülését nem szabad várni, de ennyi beruházást mindenképpen megér a kényelem és a géppel nyert szabadidő.
Semmivel nem több a villanyszámla, mert én anno az öblítésre váró ruhákat is kicentriztem, és a végén ugyebár a már kiöblített teregetésre várókat is.
Ugyanennyi ment el, én félamutomatán használom, vagyis nm vitetem végig vele a teljes programot, ha kevésbé szennyezett ruhát mosok, és mosógél használom, tablettát soha.Nincs is rá szükség.
Nekünk kb. 2500-3000 Ft-tal emelkedett a villanyszámla. Naponta megy a gép, 12 terítékes.
Anyagilag nem spórolunk rajta, mert a vízzel nem nyerünk ennyit, felmelegítéssel együtt sem. De az, hogy nyerünk vele kb. egy órát naponta, nem ázik szét a kezem, és nincs kupi, mert a szennyes edény a gépben van - szerintem bőven megéri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!