Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Diabosok, mennyire labilis...

Diabosok, mennyire labilis most a cukrotok?

Figyelt kérdés
20 éve, 1 típusú diabos vagyok. 4 napja a feje tetejére állt minden. 15-20 között vannak a cukraim. Kiváncsi lennék, nem a front okozza-e. MÁs hogy áll ezzel?
2012. júl. 23. 13:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Vagy a sok dinnye inkább, a frontnak ehhez nem sok köze van.
2012. júl. 23. 13:24
 2/11 anonim ***** válasza:
A front is okozhatja. Amikor volt a nagy meleg egyik percben 10 volt, öt perc múlva már 5. Ugyanígy van mostanában is.
2012. júl. 23. 13:34
 3/11 A kérdező kommentje:
A front és az idegesség az egyik legerősebb tényezője annak, hogy felboruljon az anyagcsere. Ha nem értesz hozzá, ne ezzel töltsd az idődet! Mellesleg, nem dinnyézek! Viszont 3 hete kukoricát ettem, 2mmol-al dobta meg, és 2 óra alatt vissza ment a helyére. Szóval a dinnye....mellesleg alig van szénhidrát a dinnyébe.
2012. júl. 23. 13:39
 4/11 anonim ***** válasza:

A dinnyében alig van szénhidrát? Na arra ne vegyél mérget:D

20-as cukor kb. annyit jelent, hogy rohadtul be kéne állítani, mert régen veseküszöb felett vagy, már a vizeleted is te van szénhidráttal.

2012. júl. 23. 13:50
 5/11 anonim ***** válasza:
A dinnye 98%-a víz, és a legalsó szinten van a GI-je. Szóval aki nem ért hozzá, ne szóljon már bele.
2012. júl. 23. 14:10
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

Senki nem beszélt GI-ről, az nem egy élelmiszer szénhidráttartalmát jelzi...de ugye aki nem ért hozzá.. XD

Egyen csak minden cukorbeteg dinnyét két pofára...

De a kérdés nem ez volt, normális e, hogy 20 a vércukor? Nem, rohadtul nem az.

2012. júl. 23. 14:21
 7/11 A kérdező kommentje:

GI: glikémiás index, vannak olyan szénhidráttartalmú ételek, amik alacson GI-vel rendelkeznek, teljesen más a felszívódása mint .... hagyjuk, úgy is te vagy az okos.

De nem is az volt a kérdésem, hogy normális-e a 20 cukor, tisztában vagyok vele, hogy nem az! Az okát szeretném , illetve, hogy van-e igy valaki. Egy teljesen egyszerű kérdést tettem fel. Nem egy okoskodó ügyeletesre van szükségem, pláne most! Többieknek nagyon köszönöm a választ!

2012. júl. 23. 14:28
 8/11 anonim ***** válasza:

Kórházban dolgozok. Nem szeretem ha betegségekkel viccelődnek, addig örülj, amig nincs cukorbetegséged.

Kérdezőnek: miért állt igy fejre a cukrod nem tudom, de front és stressz nem befolyásolja annyira, mint terjesztik.

Találtam egy cikket, ami a kérdésedben nem segit, bár mivel autoimmun folyamat, szerintem érdemes lenne mihamarabb szakorvoshoz menned, és őt megkérdezni. Jobbulást!

"Az is probléma, hogy a laikus, féllaikus ember sokszor nem tud különbséget tenni az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség között. Míg az utóbbiban szenvedők anyagcseréje a diéta vagy a mozgás hatására valóban jelentősen javulhat, ugyanez nem igaz az 1-es típusú cukorbetegségre. Az inzulin nem lesz elhagyható a speciális étrend vagy a gyógyteák, stb. hatására" - mondja dr. Blatniczky László.

Míg az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun betegség, a 2-es típusú úgynevezett civilizációs betegség, amely elsősorban a helytelen táplálkozás (különösen a magas glikémiás indexű, vagyis a vércukorszintet gyorsan növelő ételek - cukor, fehér liszt - túlzott fogyasztása) következménye.

Az 1-es típusú diabétesz esetében az immunrendszer idegenként ismeri fel a saját sejtek egy részét, a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjeit, és ezek autoimmun gyulladás következtében elpusztulnak. A betegség jellemzően 30 éves kor alatt jelentkezik, kezeléséhez inzulinra van szükség.

2012. júl. 23. 15:26
 9/11 A kérdező kommentje:
:) Drága Blatninszky professzor!!! Ő kezelte kislány korom óta a diabetesemet! Én sem tudom mitől állt fejre. Reggel megyek vérvételre, hátha valami gyulladás vagy nem is tudom mi van bennem. Remélem átmegy hamar, mert nincs kedvem ezzel is bajlódni! köszönöm mindenkinek!!
2012. júl. 23. 21:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Blatniczky húúúúú kicsit elírtam a nevét!:(
2012. júl. 23. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!