Diabosok, mennyire labilis most a cukrotok?
A dinnyében alig van szénhidrát? Na arra ne vegyél mérget:D
20-as cukor kb. annyit jelent, hogy rohadtul be kéne állítani, mert régen veseküszöb felett vagy, már a vizeleted is te van szénhidráttal.
Senki nem beszélt GI-ről, az nem egy élelmiszer szénhidráttartalmát jelzi...de ugye aki nem ért hozzá.. XD
Egyen csak minden cukorbeteg dinnyét két pofára...
De a kérdés nem ez volt, normális e, hogy 20 a vércukor? Nem, rohadtul nem az.
GI: glikémiás index, vannak olyan szénhidráttartalmú ételek, amik alacson GI-vel rendelkeznek, teljesen más a felszívódása mint .... hagyjuk, úgy is te vagy az okos.
De nem is az volt a kérdésem, hogy normális-e a 20 cukor, tisztában vagyok vele, hogy nem az! Az okát szeretném , illetve, hogy van-e igy valaki. Egy teljesen egyszerű kérdést tettem fel. Nem egy okoskodó ügyeletesre van szükségem, pláne most! Többieknek nagyon köszönöm a választ!
Kórházban dolgozok. Nem szeretem ha betegségekkel viccelődnek, addig örülj, amig nincs cukorbetegséged.
Kérdezőnek: miért állt igy fejre a cukrod nem tudom, de front és stressz nem befolyásolja annyira, mint terjesztik.
Találtam egy cikket, ami a kérdésedben nem segit, bár mivel autoimmun folyamat, szerintem érdemes lenne mihamarabb szakorvoshoz menned, és őt megkérdezni. Jobbulást!
"Az is probléma, hogy a laikus, féllaikus ember sokszor nem tud különbséget tenni az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség között. Míg az utóbbiban szenvedők anyagcseréje a diéta vagy a mozgás hatására valóban jelentősen javulhat, ugyanez nem igaz az 1-es típusú cukorbetegségre. Az inzulin nem lesz elhagyható a speciális étrend vagy a gyógyteák, stb. hatására" - mondja dr. Blatniczky László.
Míg az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun betegség, a 2-es típusú úgynevezett civilizációs betegség, amely elsősorban a helytelen táplálkozás (különösen a magas glikémiás indexű, vagyis a vércukorszintet gyorsan növelő ételek - cukor, fehér liszt - túlzott fogyasztása) következménye.
Az 1-es típusú diabétesz esetében az immunrendszer idegenként ismeri fel a saját sejtek egy részét, a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjeit, és ezek autoimmun gyulladás következtében elpusztulnak. A betegség jellemzően 30 éves kor alatt jelentkezik, kezeléséhez inzulinra van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!