A HIV (AIDS-et) fertőzést könnyen el lehet kapni?
Nem gyanakodni kell, hanem védekezni ellene.
A kérdésed egyébként jogos.
Én ezen gondolkodtam el a minap, hogy divat lett a méhnyakrák. Miért is? Mert Hpv terjeszti, ami nemi úton terjed, és mivel divat a fogamzásgátló, és nem divat az óvszer, így könnyebben terjed. Ez jó a gyógyszergyártóknak, mert veszed a fog.gátlót, meg a méhnyakrák elleni oltást, ja és a fog. gátlóval több esélyed van a nőgyógyászati rákra is.
Tanulság nekem, nem szedek fog.gátlót, soha nem is szedtem (27vagyok) nőgyógy. problémám nem volt soha (lekopog), ésszel élek...
Alapvetően nehéz elkapni, mert a megfertőződés esélye aktusonként igen csekély. Anális közösülésnél a legnagyobb az esélye, hogy a behatoló megfertőzi a passzív felet.
Az hogy pontosan mennyi az esély, nem tudom, mert minden könyvben mást ír, de 1-5 % között mozog.
A kérdésed jogos. Azáltal, hogy a szex könnyen elérhetővé vált, a biztonságot nyújtó tartós, érzelmi alapú kapcsolat szinte elérhetetlen távolságokba sodródott. Ennek az a következménye, hogy sebezhetőbbé váltunk mind a betegségekkel szemben, mind érzelmileg.
Én azt tanácsolom, hogy ha komoly kapcsolatra vágysz, akkor legalább az első három hónapot bírjátok ki szex nélkül és utána ha rászántátok magatokat akkor ketten közösen menjetek el HIV szűrésre. Akkor mindenki nyugodt lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!