Elkaphattam-e a hív vírust? Ez lehet a tünete?
Másfél hete egy idegen sráccal érintkeztem szexuálisan védekezés nélkül és olyan 3 napja rossz a közérzetem, úgy érzem az egész testem zsibbad és a bőröm felváltva viszket a testem különböző pontjain, egyszer a homlokom, máskor a hátam, utána a fülem töve és így tovább, de a testem minden részén jelentkezik ez a viszketés. Lázamat megmértem, nem érte el a 37-t. Néha ráz a hideg, gyengének érzem magam.
Nem tudom hogy a nyirokcsomóm is beduzzadt-e, vagy csak én beszélem be magamnak, mindenesetre pont ott jött ki egy pattanásom és akár azt is érezhetem. A testemet forrónak érzem, hasam nem ment, étvágyam változó, és nagyon fáradékony vagyok. A fejem is fáj és a homlokomon, de csak a homlokomon apró kiütések jöttek ki.
A kérdésem az lenne, hogy mindezt okozhatja romlott étel is, mert pár napja lejárt szavatosságú ételt ettem, vagy a tünetek csak a hív vírust jelenthetik?
Hajdú-Bihar megyei vagyok, egyáltalán itt milyen gyakori az AIDS? Mennyi ideig várjak és hol tudok itt elmenni anonim szűrésre? Nagyon félek...
A betegség szakaszai:
1. szakasz: A HIV fertőzés utáni 3-4 hét a HIV vírus lappangási időszaka, a beteg még nem AIDS-es.
2. szakasz: A HIV fertőzést követő 3-6 hétben lép fel. Tünetei: átmeneti nyirokcsomó-megnagyobbodás, láz, fáradékonyság, rossz közérzet, izomfájdalom és kanyaró szerű bőrkiütések. A fertőzöttek 1-2 hét elteltével hirtelen tünetmentessé válnak.
3. szakasz: Tünetmentes HIV betegség, vagyis semmilyen klinikai tünet nincs, közben a vírus szaporodása változatlan mértékben zajlik. Ez az állapot 3-8 évig tart.
4. szakasz: Megjelenik a krónikus, megmagyarázhatatlan hasmenés időszaka, és tovább tart, mint egy hónap. A beteg nyirokcsomója megnagyobbodik, elkezd fogyni, lázrohamai vannak, éjjel izzad.
5. szakasz: Kifejlett HIV betegség: Ezt a szakaszt nevezzük AIDS betegségnek. Ennek átlagos időtartalma 6 hónaptól 2 évig terjed, melyet halál követ.
Ezt bemásoltam innen: [link]
Szóval a lényeg, hogy 3-4 hétig még csak lappangási időszakban van a betegség, úgyhogy ha esetleg elkaptad, még akkor sem jelentkezne tünet. Ne idegeskedj! A wikipédián azt olvastam, ha Magyarországon a szexuálisan aktív lakosságot mintegy 7.000.000-ra becsüljük, akkor ez 0,11%-os HIV fertőzöttséget jelent.
2-es
Akkor ez 7700 beteg Mo-on. De gondolom, h csak a nyilvántartottak. Vajon ezen felül mennyi nem megy el szűrésre?
Ha el is kaptad, ez még akkor sem annak a tünete.
De ugyan áruld már el, hogy ha idegenekkel szexelsz, miért nem használsz legalább kotont?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!