Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az orvos azt mondja csókbetegs...

Az orvos azt mondja csókbetegségem van, de még nem csókolóztam senkivel. Félre diagnosztizált volna?

Figyelt kérdés
2012. márc. 29. 12:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

A családon belül is elkaphattad bárkitől. Érdemes lenne nekik is megnézetni magukat ha éreznek tüneteket magukon.

De elkaphattad ha puszival köszönsz a barátaidnak ami szerintem teljesen általános. De simán lehet egy étteremben egy rosszul elmosott üvegpohár vagy millió más.

Szerencsére azért nem egy túl komoly betegség de mihamarabbi gyógyulást ;)

2012. ápr. 2. 09:49
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem túl komoly? :D Már akinek, én 8 napig kórházban feküdtem miatta.
2012. ápr. 2. 10:14
 13/21 anonim válasza:

Az én fiam is elkapta,ne foglalkozz a buta válaszokkal.Neki olyan sokára sikerült diagnosztizálni,hogy megtámadta a szívét a máját,és a veséjét.Több mint két hétig feküdt a kórházban,és nagyon nagy dózisu antibiotikumos kezelést kapott.Hozzáteszem,a fiam komoly párkapcsolatban él,és nem kell ahhoz üvegezni hogy valaki elkapja.Ő ekkor volt 23 éves!A doki azt mondta akár halál is lehet a vége,ha túl nagy rombolást végez a szervezetben.Azért csókbetegség a neve,mert főleg tinik között terjed és nyál útján IS!!!!Nagyon is komoly a betegség,tessék rá odafigyelni!!!

Üdv,és gyógyulj!!

2012. ápr. 3. 08:09
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

Oké akkor úgy fogalmazok hogy olyan mint az influenza.

Sokan halnak meg benne és van veszélye de azért nem mondjuk rá hogy ha elkapjuk hogy na írjunk végrendeletet és nagyon sokan igenis átvészelik némi lázzal, orrfújással stb!

A csókbetegségek még ennél sokkal kevesebbel is át lehet vészelni! Már ha az ember rendesen odafigyel a gyerekére és jár vele dokihoz.

De ha valaki az új ebolát látja benne hát legyen...

2012. ápr. 3. 08:23
 15/21 anonim ***** válasza:
"A csókbetegségek még ennél sokkal kevesebbel is át lehet vészelni! Már ha az ember rendesen odafigyel a gyerekére és jár vele dokihoz." Pff mi jártunk rendszeresen dokihoz, nehezebb észrevenni, mint gondolnánk, 1 hétig 40 fokos lázzal feküdtem, mire rájött, hogy hupsz mégse torokgyulladás. Addigra már 3x lett a májam és a lépem. Bocs, de apám rendesen odafigyelt rám, állandóan orvoshoz vitt.
2012. ápr. 3. 09:17
 16/21 anonim ***** válasza:
90%

"Addigra már 3x lett a májam és a lépem."

csak szólok hogy a csókbetegség tünetei:

"magas láz (39 Celsius fok felett), torokfájdalom (emiatt keverik össze gyakran a fertőzést a garatmandula-gyulladással), fáradtság, levertség érzés, étvágytalanság, súlycsökkenés, megduzzadt nyirokcsomók, fejfájás, izomfájdalom, esetleg pirosas kiütések a bőrön, ritkább esetekben pedig lépmegnagyobbodás és – érzékenység is jelentkezhet. "

A máj nagyobbodása ebben nincs benne de azért nézzük végig.

A máj 3-szorosára növekedést elég kevés orvos vét el!!!

Pláne hogy már a kezdetekkor nagyon komoly görcsökkel jár a hirtelen májnagyobbodás!

Egyébként már ha másfélszeresére nő, az is kitapintható lesz hisz 1.5 kilós kb normál állapotban. 4.5 kilónál meg már olyan tünetek vannak hogy egy hozzá nem értőnek is észre kell vennie hogy "talán" baj van.

Szerintem maradjunk annyiban hogy elfogadom hogy komoly betegség és az inkubációs időszakban nehezen felismerhető de hagyjuk hogy egyre durvább tüneteket soroltok fel amiket senki észre sem vesz és bele se tartoznak a tünetek közé és egyik percről a másikra okoznak a semmiből brutál erejű betegséget...

És akkor még némi tényszerűség:(pláne ajánlom annak akit az apukája rendszeresen vitt dokihoz mégis 3-szoros máj és lépe lett GYEREKKORBAN...)

"Bár a csók nemcsak kellemes, hanem tudományosan bizonyítottan egészséges is, ugyanakkor a nyál útján kicserélődnek a kórokozók, mint az Epstein–Barr-vírus is. Mivel a betegség lappangási ideje 2–8 hét (gyerekeknél általában rövidebb, mint fiataloknál), a fertőződés időpontja régebbi lehet. Gyakran fertőződnek meg óvodások is, akik mindent a szájukba vesznek, illetve kisiskolások. Ennek fő oka az, hogy a gyerekeket gyakran puszilgatják a szüleik, akik sokszor maguk is hordozzák a vírust. Életünk során ugyanis majdnem mind megfertőződünk EPV-vel, azonban a betegség csecsemő- és kisgyerekkorban szinte tünetmentesen folyik le, vagy csak úgy, mint egy átlagos fertőzés. Éppen ezért ebben a korban ártalmatlan vírusos megbetegedésnek számít."

Felnőtteknél:

"A betegség fáradtsággal és gyengeséggel kezdődik

A Pfeiffer-féle mirigyláz által okozott panaszok és a betegség lefolyása erősen függ tehát az életkortól, és nagy különbségek fedezhetők fel. Idősebb gyerekeknél, fiataloknál és felnőtteknél a fertőző mononukleózis tipikus kórképe bontakozik ki: általában általános fáradtsággal, levertséggel, kedvetlenséggel kezdődik, de jelentkezhet étvágytalanság is. Extrém fáradtság és levertség esetén ezért mindig érdemes észben tartani, hogy EBV-fertőzés is állhat a háttérben. Ezután tíz napon-három héten belül láz, fej-, izom- és ízületi fájdalom, valamint torokfájás lép fel.

Ezzel egyidejűleg a test különböző részein megduzzadnak a nyirokcsomók. Tapintásra lehetnek puhák, kemények vagy szivacsosak, és akár tyúktojásméretűre is nőhetnek. A has- és mellüregben is találhatóak duzzadt nyirokmirigyek. Minden második esetben a lép is megduzzad. Az esetek többségében (80 százalék) ebben a stádiumban lép fel a tipikus mandulagyulladás (monocitózisos mandulagyulladás). A mandulák vörösek és szintén duzzadtak lesznek. Emellett gyakori az árulkodó szürke-piszkos fehér réteg a mandulákon és a kellemetlen szájszag. Ezek a tünetek egy-két héten belül elmúlnak, és körülbelül két hónap alatt a páciens meggyógyul.

Aki egyszer már túlesett a fertőzésen, általában nem kapja meg ismét a mirigylázat."

2012. ápr. 3. 09:58
 17/21 anonim ***** válasza:
#15 szerintem a fentiek alapján látod miért kételkedem hogy kis korodban(hisz apukád viszegetett dokihos és nem a párodról beszéltél tehát fiatal vagy gyerek voltál) Olyan brutális szinten jött ki ami még felnőtt korban sem igazán gyakori... és pláne hogy senki észre sem vette az általad leírt és rendkívűl szembetűnő, egyedi tüneteket...
2012. ápr. 3. 10:00
 18/21 anonim ***** válasza:
Ki a fene mondta, hogy kiskoromban? -.-' 18 voltam, csak 40 fokos lázzal nem fogok egyedül orvoshoz járkálni. Amúgy meg benne van a betegségben a máj és lépnagyobbodás. A dokinak hiszek, nem az xy semmilyen hiteles oldalnak.
2012. ápr. 3. 10:03
 19/21 anonim ***** válasza:
És képzeld el nem fájt a májam, viszont olyan balf@sz házidokim volt, hogy sose tud semmit, 1 hétig csak laborba küldözgetett és rázta a fejét, hogy nem tudja mivan.
2012. ápr. 3. 10:04
 20/21 anonim ***** válasza:
Meg se tapogatta, csak látta, hogy májfunkciók 4x, 1 hét után elküldött májambulanciára, ahol rögtön be is fektettek kórházban. Haza se engedtek összepakolni. Ha hiszed, ha nem. Sose tudom, aki nem esett át rajta, mit pattog -.-'
2012. ápr. 3. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!