Van -e bármilyen eszköz, ami a testben lévő bármilyen tumort kimutat?
Nagyon aggódom:bár szoktam járni ellenőrzésre,de néha rosszul vagyok(hasfájás,állandóan visszatérő,szisztémás candidiasis,étvágytalanság...és még egyéb tünetek)
2 hónapja voltam hasi uh-n,ami nem mutatott ki semmit egy nagyon mini vesekövön kívül(alig lehetett észre venni)
Félek,máshol van valami baj,ezért érdekelne,van e valami olyan lehetőség,ami akár 1,akár több lépcsőben kimutatja az összes lehetséges daganatot?
Félek,hogy komolyan valamilyen pszichés eredetű bajom is lesz,ha nem nyugodhatok meg,hogy nincs semmi baj,vagy ha van,legalább időben megtudnám.Köszönöm.
Neked már most van pszichés zavarod,úgy hívják,hogy hipohondria.
De egy speciális vérvétel is kimutatná,de csak onkológián végeznek ilyet.Marker vizsgálatnak hívják.Kérj rá beutalót.
ismerem a tumormarkereket,köszi,de mondjuk még nem gondoltam rá,hogy elmenjek ilyenre.Tudom,hogy most pszichés zavaraim vannak ezzel kapcsolatban,de az a baj,hogy a tünetek meg vannak,pedig már számtalanszor elhatároztam,hogy nem figyelek,de akkor is jöttek a tünetek.
Meg egy ismerősömnek nem mutattak ki semmit,pedig ezer vizsgálaton volt,végül egy véletlen kitapintott nyirokcsomó vizsgálat után derült ki,hogy non hodking limphomája van..:S
Ha sokat görcsölsz rajta , előbb -utóbb biztos lesz valami bajod!!
Tudod az emberi psziché az nagyon erős, fordíthatod jó dolgokra és rosszakra is ! Te most az utóbbit teszed !
Én is vacakolok , mint majdnem mindenki más is , hiszen hosszú volt a tél , :)
Ó hát ez a történet azóta kezdődött mióta petefészek cisztát állapítottak meg.Egészségügyi dolgozó leszek,nagyjából azért sajnos ismerem az összes betegséget,meg a diagnosztizálásukat is,de mindenemet végig nézni egyesével lehetetlen pénz és idő..:)
Sajnos nem most tél óta vacakolok..Persze sokat rá tesz az a rengeteg betegség is,amiről tanultunk...:S:)semmi más betegségre nem ugrom(pedig van a daganatnál veszélyesebb is)de azért jó lenne,ha megnyugodhatnék..:)
Ha sokat görcsölsz rajta , előbb -utóbb biztos lesz valami bajod!!
Tudod az emberi psziché az nagyon erős-tudom,mert pozitív pszichológiát is tanulunk(segítő kapcsolatok),sőt én már emelten is,más felé remekül tudom alkalmazni-magamnál egyszerűen nem működik.Pedig már elméletben nagyon sok minden megtanultam,a többieknek tudok segíteni,magamnak nem.Hát.érdekes az élet:)
Na ez az a szint , amikor nem késő váltani :
Én bizsu üzletben dolgozom , sok vevő törzsvendég és szinte mindig úgy indítok _Hogy vagy ?
Na és persze el kezdik sorolni a bajukat !
Én nagyon szociális . és mellette érzékeny vagyok ,
meghallgat búját -baját, és előbb utóbb érzékelem magamon a bajt.
Már mint , volt egy csaj , majdnem minden héten bejött , mondta hogy valami miatt kihullt a haja, annyira sajnáltam és együtt éreztem , hogy az én hajam is kötegekben kezdett hullni.
Mellette , mindenki amit mesél és beleélem magam , azt később magamon is észreveszem .
Ezt csak a pszichém csinálhatja velem , mert annyira eggyütérzően sajnálom , hogy nálam is jelentkeznek a tünetek.
Ha viszont Te , beteg emberekkel fogsz dolgozni és magadon nem tudod alkalmazni a ....., akkor inkább válts , mert nagyobb bajod is lehet !
A szomszédom hosszú évekig azt mondogatta , szívinfarktusban fogok meghalni , annyit idegeskedek és tavaly az első szívinf. el is vitte !!:-(
Azóta + saját tapasztalat, senki baja nem érdekel , mert tudom vonzom a "bajt"
Hú de meg tudlak érteni!!
Nekem enyhe - de a nap bizonyos szakaszaiban teljes - orrdugulásom van, ált. bal orrlik, emellé orrgaratcsorgás, krákogás.
Az orvosok nem voltak hajlandók normális kivizsgálást végezni. Pedig egyszer akkor jártunk orvosokhoz, mikor elhúzódó köhögésem is volt egy csúnya megfázás után. Persze mindenhol említettük, hogy most köhögök, ez van, de emellett krákogni is szoktam, évek óta.
A felületes kivizsgálások mind negatívak, illetve amit kimutattak, azok maguk a tünetek (értsd: duzzadt orrnyálkahártya, váladék az orrüregemben, garatomon).
Volt két labor, két fül-orr-gégészeti belémvilágítás, tüdőgyógyászaton légzésfunkció és röntgen, három orrmelléküreg-rötgen és háziorvost váltottam a procedúra alatt.
Most nem tudom, menjek-e el megint fül-orr-gégészetre és kérjek teljesebb kivizsgálást (CT-t próbáljak-e kérni vagy ha kimondva nem is, utalni rá), vagy felejtsem el az egészet és folytassam a házi praktikákat (amiket mellesleg orvosok is javasolnak, mint orröblítés, inhalálógéppel inhalálás - két orvos tud róla, hogy csinálom - és a többi...).
Egyrészt félek, hogy hosszú procedúra lenne a kivizsgálás, és én is félek attól, mint Te, hogy van esetleg daganatom, jó vagy rosszindulatú vagy akár egyéb bajom és azt is kimutatják.
Nem akarom a hosszú procedúrát akkor se, ha semmi más nem derülne ki...
És félek, hogy begyógyszereznének, akár komolyabb szerekkel.
Igenis, az orvosok egy része gyógyszerpárti, más része kevésbé. Egy része támogat néhány házipraktikát, másik része ellenzi, harmadik része az alternatív dolgokat is kitanulja és alkalmazza praxisában.
Szóval félek, hogy a házi és alternatív dolgokat elvető orvoshoz kerülnék...
Másrészről félek, ha nem vizsgáltatom ki magam, szövődményeim lesznek. Bár ennek ellent mond, hogy évek óta fennállnak a panaszaim, és régebben nem zavartak annyira...
Talán a házi szereket kellene alkalmaznom és ezzel párhuzamosan szuggerálni magamat, hogy ne féljek, meg hogy jobban leszek, jobban leszek, jobban leszek.
Ehhez merítek most erőt, hogy ezt az utat tudjam választani.
Mindezek mellett: rossz a szemem, már van koronám, gerincferdülésem van, majdnem mindig sápadt vagyok, szürke a szemem alatt, karikás a szemem, a ciklusaim hosszúak és kiszámíthatatlanok, a kálciumszintem magas, a vörösvértesteim túl kicsik és nincs bennük elég hemoglobin, gyenge az állóképességem, gyengék az izmaim.
Szóval beismerem, hogy hipochonder vagyok, de van alapja is! Ebből nem adok!
Egy szó mint száz, szerintem sorstársak vagyunk!
Amúgy vigyázz a pszichés dolgokkal!
Nálam is az elmúlt időben romlott a krákogás, és úgy érzem, hogy részben amiatt, mert többet foglalkozom vele.
20/51 -es vagyok
Akkor még csak annyit, hogy a nagyim eü.-is volt(laboratóriumban dolgozott)
Iszonyatosan tetszett , hiszen fél gyerekkoromat ott töltöttem.
Ehhez viszont eü. suli kell
Nyári gyakorlat 1 hónap kórház
És ott kezdődtek a bajok .
Sajnáltam a betegeket , eggyütérző is voltam , stb ..már tudod a többit.
3 végén kiléptem
Volt más oka is , de ez volt a mérvadó
Úgy gondoltam , minek elvégezni kínkeservesen(nem a tanulmányi átlagomra gondolok)ha 1 percet sem fogok benne dolgozni.zóval , ahogy gondolod , te ha fiatal vagy még , akkor válts , mert nem lesz jó vége !!! :)
Tapasztalat , és tudod , hiába hogy eladó vagyok , mert én váltottam itt is utolér ......ez soha nem fog elmúlni , mert betegek vagyunk (agyban ) erre nincs gyógymód , és nem is kell , mert ha rájössz kezelni tudod .
Én úgy teszem , hogy megkérek mindenkit aki panaszkodni kezd , hogy ne tegye , mert empátiából nálam is jelentkezhetnek a tünetek !! :)
Eddig mindenki megértette !
# 8/9 voltam, és most olvastam el, hogy miről is beszélgettetek.
Szerintem is válts!
Én végzős gimis vagyok. Jelentkezésemet nagyban befolyásolta a hipochondriám, amit ugye már taglaltam a valós tüneteimmel együtt 8. hsz-ban.
Tudom, hogy ha a sok betegségről tanulnék, akkor több tünetet vennék észre magamon, és a jelenlegieket is felnagyítanám.
Ráadásul én kicsit gyógyszeripar ellenes is vagyok, na nem annyira, mint egyesek, nem vetek el élből minden gyógyszert, ne erre gondolj.
De szerintem túlzásba viszik a gyógyszerhasználatot mind az orvosok, mind a hétköznapi emberek.
Sokszor azt látom, a gyógyszerekkel még nagyobb leckét adnak fel az emberi szervezetnek.
Nem bírnék erről se tanulni, és félnék, hogy milyen gyógyszereket kell szednem majd a közeljövőben. Meg még az emberiséget is félteném.
Érdekel az emberi szervezet, egészségmegőrzés. Egy-két dolog érdekel benne főként, most leginkább az immunrendszerrel kapcsolatban vannak kérdéseim, amiket még a szakértők se tudnak megválaszolni. :D De ez is egy olyan kérdés, ami hipocshondriára adhat okot, pl. nem autoimmun betegségekről olvasni... és azoknak is a kezelése is katasztrófa (jó, tudom, kezelés nélkül kínok között halnának meg és/vagy bénulnának le - de akkor is szörnyűek azok a gyógyszerek). Mostmár tudatosan próbálok nem gondolni az autoimmun betegségekre.
Szóval pont azért, mert alapérdeklődésem az emberi szervezet volt nehéz letenni arról, hogy arról is tanuljak. De a nyílt napon, Educatio kiállításon megtudtam, hogy a prevenció nem is annyira prevenció, vagy nem úgy, mint gondolom, hanem súlyos betegekkel való foglalkozás - nem bírnám, ugye addig el se jutnék lelkileg.
Engem a krónikus betegségek megelőzésének lehetőségei érdekelnének, egészséges életmódra nevelés, arról oktatás, de az nem így megy, mint megtudtam... Csak ilyen szakember nemigen kell, meg ugye ott is hallunk betegségekről és gyógyszerekről.
A dietetikust azért bejelöltem, de csak azt, és nem hinném, hogy előrébb hozom a sorrendben.
Viszont kerestem olyan szakokat, amiknek van köze az egészséghez, de áttételesen... és amely szakok alapvetően másról szólnak, máshogy közelítik meg, de bele lehet vinni az egészségvédelmet, ha más nem, majd szabadidőmben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!