Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Jó ideje fáj a torkom. Milyen...

Jó ideje fáj a torkom. Milyen bevált praktikákat ajánlotok a megszüntetésére?

Figyelt kérdés

Vagy lehet, hogy inkább a nyelvem fáj, ott ahol megharaptam.

Orvosnál már mondtam, azt mondta antibiotikum nem kell. Hogy gyógyulhatnék meg mielőbb?

Köszi

2012. febr. 7. 20:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Ilyen teát iszom tőzegáfonyával :)Persze ez biztos erősebb. Köszi szépen!
2012. febr. 7. 21:39
 12/22 anonim ***** válasza:

Azért az, hogy immunerősítő, nem pontos megfogalmazás.

Lehet, hogy tényleg módosítja pozitív irányban az immunrendszer működését, de a szó szoros értelében biztos nem erősíti - azzal több gondot okozna!.

2012. febr. 7. 22:04
 13/22 bánomisén ***** válasza:

22:04

"Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

Fertőzéses megbetegedések megelőzésére, illetve kiegészítő kezelésére, a szervezet ellenállóképességének fokozására."

(Részlet az Echinácea csepp Betegtájékoztatójából)

Az ellenállóképesség fokozása annyit jelent, hogy az immunrendszer hatékonyabban működik, tehát erősebb. Akkor betegszik meg az ember, amikor gyengébben működik az immunrendszer és nem tud ellenállni a szervezet a kórokozóknak.

Azt hiszem, ezt megbeszéltük :-)

2012. febr. 7. 22:14
 14/22 anonim ***** válasza:

Most akkor különítsük már el a korpát a búzától.

1. Ha a torkod fáj, az tuti nem a nyakad? Nyirokcsomóid duzzadtak? Más egyéb tüneteid vannak? Van sérülés a szájüregedben? Állandó környezeti hatás (hideg) fennáll?

2. Ha a nyelved fáj, akkor miért gőzölsz? A nyelv relatív gyorsan regenerálja magát, várni kell.

2012. febr. 8. 05:08
 15/22 A kérdező kommentje:

Most már kezdem azt hinni, hogy valami afta szerű van a számban, de egyáltalán nem fehér a felülete és azért fáj.

Hideg nem éri, folyamatosan sálban vagyok, még itthon is :)

A nyirokcsomóim időnként duzzadtak, de nem mindig. A torkomnak csak a jobb fele fáj, az az oldal, amire rá is haraptam néhány napja és ahol érzem ezt az afta szerű valamit (nem ugyanott érzem ezt az afta szerű valamit, mint ahol megharapta).

Ezek után, mit szedjek, mit csináljak? :)

2012. febr. 8. 06:48
 16/22 anonim ***** válasza:

Nem, nem akkor betegszünk meg, ha gyengébb az immunrendszerünk. NEM akkor!

És nem, ha nem betegszünk meg hosszabb ideig, nem arra utal, hogy erősebb.

És nem, nem lehet erősíteni SZERENCSÉRE!

2012. febr. 8. 17:14
 17/22 A kérdező kommentje:
És ez nem, nem segített abban, h akkor mit szedjek :D
2012. febr. 8. 18:18
 18/22 anonim ***** válasza:

Hát az orvos tudna segíteni.

De nem tudom, még mi... Próbáld a népi praktikákat, amiket javasoltak.

2012. febr. 8. 18:35
 19/22 bánomisén ***** válasza:

17:14

Ajjaj... XD

Kérdező, hogy vagy? Javulsz?

2012. febr. 11. 20:01
 20/22 A kérdező kommentje:

Teljesen jól vagyok már köszönöm! A népi praktikákat vetettem be, és mivel eukaliptusz olaj nem volt a patikában, a néni ajánlotta a tantum verde száj- és torokfertőtlenítőt :) Csodaszer :)

Köszi

2012. febr. 13. 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!