Jó ideje fáj a torkom. Milyen bevált praktikákat ajánlotok a megszüntetésére?
Vagy lehet, hogy inkább a nyelvem fáj, ott ahol megharaptam.
Orvosnál már mondtam, azt mondta antibiotikum nem kell. Hogy gyógyulhatnék meg mielőbb?
Köszi
Te vagy, aki tegnapelőtt sebesre harapta a nyelvét?
Ha a torkod fáj, akkor méz vagy mézes tea. Ha a nyelved... lehet, hogy még arra is jó a méz, végülis gyulladáscsökkentő hatása is van, nyalogass egy kicsit belőle úgy, hogy rajta tartod picit a seben a mézet.
Nem én vagyok az, én pár napja haraptam rá és az fáj.
Néha már a fülemen is érzem.
Mézes tea, gőzölés megvan...nem tudom mit tehetnék még :( de már nagyon unom.
Köszönöm a válaszokat!
Gyógyszert ne szedj, a tünetenyhítés nem jelent gyógyítást.
Ha pár hete fáj már, akkor menj vissza az orvoshoz és nyaggasd. Addig házipraktikák.
Aromaterápiához hogyan viszonyulsz, kérdező? Ha mehet, akkor tessen szíves elsétálni bioboltba, vagy Herbáriába és vásárolni Eukaliptusz illóolajat. Mondd meg az eladónak, hogy enni akarod, akkor a nagyobb koncentrációjú illóolajat adja, neked az kell.
Ha megvan, akkor egy kávéskanál mézbe, vagy egy mokkáskanálnyi kristálycukorra csöpögtess 2-3 csepp olajat és kajold meg úgy, hogy 1-2 percig bent tartod a kulimászt a szádban lenyelés előtt.
Ezt naponta háromszor ismételd meg, amíg elmúlik a torokfájásod.
Az adagolásra vigyázz, egyszerre 3 cseppnél többet és napi háromszori adagnál többet ne egyél.
Multiban nem is mernék venni, még a végén illatolajat kapnék illóolaj helyett :)
Azt várom már, hogy a vöröshagyma mag kicsírázzon, de lehet, hogy régi volt már :( Mert az is biztos segítene...Péntekre meg kell gyógyulnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!