Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Gyenge a imunrendszerem! Mar...

Gyenge a imunrendszerem! Mar tobb gyogyszert kiprobaltam, de nem segitett. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mar porobaltam tobb gyogyszert es gyigynovenykivonatuakat (pl. Berescsepp , az okonet termekei ,es kul, gyogyszerek amelyeknek a nevuket sem tudom )de eggyik sem segitett.

2011. dec. 29. 19:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A táplálék kiegészítők egy dolog, de ha nem megfelelő az étkezésed akkor az kevés.

Át kell nézni azt is, hogy mit eszel.

2011. dec. 29. 19:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Táplálkozás ! Pl. egyél sok gyümölcsöt zöldséget ha kell ha nem, erőltesd. Szedj 1000mg-os C-vitamint napi 2-őt meg multi vitamint napi 1-et. Ez még így mondjuk kevés de ez a minimum.
2011. dec. 29. 19:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem évek óta gyenge az immunrendszerem, ugyanígy voltam, mint te, tömtem magamba a vitaminokat, de nem használt semmi. Egy vérvétel alkalmával (teljesen más okból csináltattam) derült ki, hogy kórosan vérszegény vagyok, további vizsgálatokkal pedig az is kiderült, hogy refrakter vérszegénységem van. Ez egy gyógyíthatatlan betegség, csak tüneti kezelés van rá, nekem pl. minden hónapban vért kell kapnom, különben elájulok meg minden bajom van. Menj el orvoshoz, vizsgáltasd ki magad, mert esetleg komoly baj is lehet a háttérben!
2011. dec. 29. 20:00
 4/11 anonim ***** válasza:

Mitől gyenge? Olyan gyógyszert szedsz vagy műtöttek vagy valami más megbetegedés miatt (netán HIV :( )?

Csak úgy nem szokott gyenge lenni az immunrendszer.

Meggyengülni tud, hosszabb távú egészségtelen étkezés, kevés mozgás miatt, vagy stressz végett.

2011. dec. 29. 20:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Az egészség önmagában nem kizárólag a vitaminokon áll vagy bukik. Tápálálkozás, tiszta víz, mosgás, pszichés helyzet, tiszta levegő, genetika mind fontosak. Egyedül az utolsó érdekében nem tudsz mit tenni. A többi szempontból viszont gondold át, hogy a megfelelő állapotban van-e a szervezeted. A vitaminokkal akkor tudsz segíteni magadnak, ha a változatos táplálkozás nincs rendben, de önmagában még nem biztos, hogy elég a probléma megoldásához. LEhet, hogy stresszes az életed, és ezen kéne változtatnod.

Ha viszont vitamin, akkor gyógyszerek, illetve egyéb hatékonynak hazudott középszar minőségű cuccok helyett inkább természetes növényi koncentrátumot ennék a helyedben. Pl. Nutrilite "Naponta" multivitamin.

2011. dec. 29. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha csak gyakoribbak a megfázásaid és azok elhúzódnak, esetleg több is elfajul annyira, hogy antibiotikumos kezelést igényel, de ennél komolyabb tüneteid nincsenek, akkor nincs nagy baj.

Sportolj, minimum az otthoni torna, de melegen ajánlom az úszást! Ússzál, utána szaunázz, utána menj be a merülőmedencébe - persze ez utóbbit lassan, óvatosan.

Sétálj sokat, toborozz embereket és sétáljatok a természetben, túrázzatok.

Tavasszal, amint jön a jó idő, néha kocogj.

Egyél végig minden idénygyümölcsöt, minimum kétszer egyél zöldséget vagy gyümölcsöt egy nap. Ezeket a piacon szerezd be, mert a multis gyümölcsöknél nagyobb a veszély, hogy külföldi, agyonvegyszerezett sz*rt veszel. A magyar gyümölcs az, ami nem szép, viszont annál finomabb és egészségesebb!

Télvíz idején szedhetsz valamilyen táplálékkiegészítőt.

És ha nem gond, ajánlanék egy-két "lelki dolgot" is:

Járj társaságba, járj el, de csak annyiszor, amennyiszer ezt még nem érzed megterhelőnek. Ha szereted a magányt, akkor maradjon elég időd, amit egyedül, a hobbijaiddal és a gondolataiddal töltesz. A magány-társaság egyensúlyt magad keresd meg, ne hallgass másokra, mert akkor elégedetlen leszel magaddal, és el fogod hitetni magaddal, hogy nem jó úgy, ahogy csinálod.

A feladatodat ne úgy fogd fel, mint kényszert és szenvedést, mindenben keresd meg az érdekességet, azt, amit szeretsz benne.

Fedezd fel a szépségeket, akár a természet szépségeit - minden évszakban!! -, akár az ember alkotta szépségeket, mint építészet, zene, festészet vagy bármi! Ami művészeti ághoz van tehetséged, azt ápold, műveld.

Keress érdeklődési köröket, hogy azokon tudj "meditálni", és elvonjanak a mindennapi gondokról, a mindennapi stressztől és szomorúságtól.

2011. dec. 29. 20:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat !!

Mar voltam tobb orvosnal es kulonbozo kivisgalasokon is , es minden rendbe van , az orvosok csak annyit mndanak :

"Az imunredszer le van gyengulve , szedj vitaminokat "

Tobb novenyi eredetu gyogyszert kiprobaltam ( vitaminok , imunerositok , stb.)es eggyik sem hatot igazan !

2011. dec. 31. 09:55
 8/11 anonim ***** válasza:
De miben nyilvánul meg ez az egész? Mik a jelei, tünetei?
2011. dec. 31. 12:10
 9/11 A kérdező kommentje:
Hat folyton meg vagyok fazva , piros a torkom , 'aftak ' jonek ki a szamba es a tokomon ...Emellet szoktam szedulni , faj a fejem , neha elsotetedikelottem minden es nem latok csak feketeseget !( Volt mar homlokureggyulladasom is de szerintem ez nem befolyasolja)
2011. dec. 31. 12:45
 10/11 anonim ***** válasza:

"Tobb novenyi eredetu gyogyszert kiprobaltam"

Itt meg félre a dolog. A "növényi eredetű" csak egy nüansszal jobb a szintetikumnál. Növényből vonják ki a vitamint, amit a hordozóanyaggal együtt nyelsz le. Cserébe, ha valódi növényi koncentrátumot eszel, akkor nem csupán a vitamint, hanem a növény egyéb alkotóelemeit (pl. bioflavonoidokat) is megeszed, amelyek szintén fontosak az egészséged szempontjából.

2011. dec. 31. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!